ZSC’62 zet dankzij 38-jarige doelpuntenmaker kroon op het werk en helpt eilandgenoot aan de koppositie

VIERDE KLASSE C ZSC’62 is na de zevende zege op rij winnaar geworden van de tweede periode in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. De formatie van trainer Danny Magito versloeg directe concurrent Bevelanders met 1-0. Ondanks de zege is ZSC’62 wel gezakt naar de onveilige zevende plek. Duiveland profiteerde optimaal van de nederlaag van Bevelanders. Het won met 0-4 van SNS en is de nieuwe koploper. WIK’57 nam revanche op SKNWK en pakte voor het eerst in 25 jaar weer eens drie punten in Nieuwerkerk na een 1-2-overwinning. FC de Westhoek’20 boekte een 0-6-zege op Fios – die ploeg is nu officieel gedegradeerd – en klimt op doelsaldo naar een veilige zes plek op de ranglijst. Het verschil tussen koploper Duiveland en nummer zeven ZSC’62 is slechts vijf punten. Brouwershaven verloor met 1-3 van Herkingen’55 en Colijnsplaatse Boys ging met 0-2 onderuit tegen WFB.

Robin Hamelink 09-03-24, 21:14 Bron: PZC

ZSC’62-Bevelanders 1-0: De bezoekers kwamen matig voor de dag en verder dan een schot van Jim Strating kwam het niet. Ian van Essen raakte voor de thuisploeg voor rust de paal en een goede inzet van Jesper Kriens werd onschadelijk gemaakt door Bevelanders-goalie Denni Oosse. Ook in het tweede bedrijf was ZSC’62 gevaarlijker en hield Oosse zijn ploeg in de race. Tot een kwartier voor tijd. Aanvoerder Michiel Schipper ging er vandoor, gaf de bal breed en de 38-jarige Don van Vliet bezorgde ZSC’62 de enige treffer van de wedstrijd en de tweede periode.

SNS-Duiveland 0-4: Duiveland gaf SNS al vanaf de eerste minuut weinig hoop en Dylan van Klinken trof al snel doel voor de ploeg van Jordy Heikens. De bezoekers speelden vanuit een sterke organisatie en waren geduldig. Van Klinken maakte er voor rust ook nog 0-2 van. In de tweede helft was SNS nog steeds niet bij machte om gevaarlijk te worden en Duiveland creëerde een hoop kansen. Robbert de Bruine zorgde voor de 0-3 en die 0-4 werd gemaakt door Ahmad Alhadji. ,,Dit zijn de ploegen waar je ook van moet winnen en momenteel doen wij het erg goed. In 2024 hebben wij ook nog geen doelpunt tegen gehad’’, zo vertelde een tevreden Heikens na afloop.

SKNWK-WIK’57 1-2: WIK’57 was uit op revanche na de verloren wedstrijd in Kerkwerve en legde een goede dosis inzet op de mat. Remco van de Berge strafte een foutje af waardoor SKNWK op een 1-0-voorsprong kwam. Hierna ging WIK’57 beter voetballen en benutte Colin van Wanrooij een strafschop. De thuisploeg kreeg het lastig en Van Wanrooij trof opnieuw doel. In het tweede bedrijf voetbalde WIK’57 genoeg kansen bij elkaar om de wedstrijd definitief te beslissen. Die gingen er niet in en SKNWK kwam niet verder dan een bal op de paal van Tim van de Cingel.

Fios-FC de Westhoek’20 0-6: Door het goede voetbal van de bezoekers slaagde FIOS er niet in om gevaarlijk te worden. FC de Westhoek combineerde erop los en mikte al in de tweede minuut raak dankzij een treffer van Wilco Jochem. Gijs van Duijvenbode prikte het tweede doelpunt tegen de touwen en Delano Westerink maakte er 0-3 van. Het eerste deel van de tweede helft was niet best, maar FC de Westhoek herstelde zich goed. Van Duijvenbode maakte zijn tweede en Mark de Feiter schoot raak vanaf de strafschopstip. Westerink bepaalde de eindstand op 0-6 en door de nederlaag is FIOS officieel gedegradeerd naar de vijfde klasse.

Brouwershaven-Herkingen’55 1-3: In de eerste tien minuten had Brouwershaven al voor moeten staan, maar het manco van het hele seizoen speelde weer op. De equipe van Marcel Verschoor heeft heel veel moeite met het maken van doelpunten. Het werd daarna minder bij de thuisploeg en de kansen werden door Herkingen’55 wel afgemaakt. Door doelpunten van Maikel van den Ochtend, Michel Melissant en Bryan Bouwens liepen de bezoekers uit naar 0-3. Senna Steenhorst kreeg vanaf elf meter de kans om de eretreffer te maken, maar Sam Dubois pakte zijn inzet. Niet veel later trof Michiel Theijssen wel doel. Herkingen’55 eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart vor Jim Molenaar.

Colijnsplaatse Boys-WFB 0-2: Een incompleet Colijnsplaatse Boys nam de verdedigende stellingen in en daar hadden de bezoekers uit Ouddorp het lastig mee. WFB had veel de bal en kwam er makkelijk doorheen. Als ze er al doorheen kwamen stond daar nog doelman Raymond Yuen die ‘Colijn’ met uitstekende reddingen in de wedstrijd hield. Toch slaagden de bezoekers er wel in om doelpunten te maken. Voor de pauze mikte aanvoerder Simon Bremer raak en ook in de tweede helft was hij succesvol. Hij benutte bij de 0-2 een strafschop.