ZSC’62-zege startpunt climax in vierde klasse C

Een supporter van Bevelanders kon kennelijk maar moeilijk verkroppen dat zijn ploeg zaterdag een 1-0-nederlaag had geleden in Scharendijke.

Na afloop van de wedstrijd stond hij bij de uitgang van het sportpark van ZSC62 te bakkeleien met de scheidsrechter, die in zijn ogen geen beste wedstrijd had gefloten. De betreffende fan, een man van middelbare leeftijd, kon beter naar zijn eigen ploeg uit Kamperland kijken want negentig minuten lang wist de ex-koploper van de vierde klasse C bijzonder weinig te creëren. Eén schot in de eerste helft, wat nog naast ging ook, was daar exemplarisch voor.

De ploeg uit Noord-Beveland wekte zaterdag in Scharendijke niet echt de indruk voor de winst in de wedstrijd en de tweede periodetitel te gaan. De zege van ZSC’62 werd vooral met belangstelling door de concurrenten bekeken en ontvangen. Door de driepunter op Bevelanders schuift de stand van de vierde klasse C als een harmonica in elkaar. Het verschil met de nieuwe nummer één, Duiveland, en de nummer zeven, ZSC’62 zelf, bedraag slechts vijf punten. Na deze zaterdag zijn er nog zeven speelronden te gaan. Je kunt dus gerust stellen dat de winst van ZSC’62 op Bevelanders het startpunt is van een climax van het seizoen 2023/2024.

Waar Bevelanders, tot zaterdag nog koploper, veel te weinig liet zien, deed de thuisploeg dat wel. Het eerste wapenfeit, om maar eens een cliché te gebruiken, kwam van verdediger Ian van Essen die vanaf twintig meter op de paal schoot. Na ongeveer een halfuur schoot spits Michiel Schipper net over en een voorzet van hem, enkele minuten later, belandde bij Jesper Kriens die vervolgers op de keeper mikte. Net voor de pauze stelde Dani de Vlieger de doelman van Bevelander nog eens op de proef maar het was niet genoeg om een doelpunt te forceren. En net rust probeerde Berné Akkermans het maar ook zijn poging werd gekeerd. Na ongeveer een uur spelen kreeg ZSC’62 de beste kans van de wedstrijd tot dat moment. Een voorzet van De Vlieger kwam bij de tweede paal waar Schipper de bal in had moeten koppen. Een kwartier voor tijd trok Kriens vanaf links goed door en gaf een voorzet in het strafschopgebied. Deze bal kwam terecht bij Schipper die vervolgens keurig passte naar de inkomende en ingevallen Don van Vliet. Hij schoof de bal keurig en hard in de linkerhoek van het doel: 1-0.

In het laatste kwartier gebeurde er niet veel en waren er zeker geen mogelijkheden meer om te scoren. Met andere woorden: ZSC’62 creëerde over de hele wedstrijd veel meer kansen dan Bevelanders en gaf gewoon bijzonder weinig weg. Dit stelde ZSC’62-trainer Danny Magito ook erg tevreden. “Van ons was het een volwassen wedstrijd en Bevelanders kwam niet voor de goal. Mijn complimenten voor de organisatie binnen het team. In de omschakeling hadden we er misschien iets meer uit kunnen halen.” Kijkend naar de ranglijst sloot hij af met: “We gaan met zijn zevenen een massasprint in, alleen de nummers één (Duiveland) en twee (Bevelanders) hebben tien seconden voorsprong.”

Met zo’n climax in aantocht zou je bijna vergeten dat ZSC’62 zaterdag de tweede periodetitel veroverde. Deze heeft alleen waarde als de Scharendijkenaren bij de eerste zes eindigen. Ze staan nu….zevende.