MZC’11 weer beter dan Heinenoord en herovert koppositie

Bron: www.wereldregio.nl

MZC’11 is weer koploper in de tweede klasse E. De oorzaak is een sterke en degelijke uitzege bij koploper Heinenoord: 0-2.

Door deze winst wipt de Zierikzeese formatie over de Zuid-Hollandse ploeg en heeft nu een punt meer. Net als in Zierikzee, toen MZC’11 met liefst 5-0 heer en meester was, was de ploeg van trainer Harro Hazelaar wederom beter. “Heinenoord had zich aangepast maar daar wisten we wel raad mee. We hebben in de eerste helft zeker drie honderd procent kansen gehad, maar waren te onrustig in de afronding. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt en op het juiste moment gescoord. In de laatste tien minuten stonden we wat onder druk maar kwamen we niet in gevaar.”

Waar het in de tweede klasse E nu een titelstrijd gaat worden tussen MZC’11 en Heinenoord, wordt het in de vierde klasse C nog veel spannender. Met (grote) dank aan de overwinning van ZSC’62 op Bevelanders, dat tot zaterdag koploper was. Duiveland profiteerde maximaal via een zege op SNS waardoor de Oosterlanders nu leiden met een punt voorsprong op de ploeg uit Kamperland. Derde staan WIK’57 en SKNWK, dat zaterdag thuis met 1-2 van de Kerkwervenaren verloor, op vier punten van Duiveland. Op vijf punten, op plaats vijf, zes en zeven, staan respectievelijk Herkingen’55, Westhoek en ZSC’62. Laatstgenoemde heeft na vijftien speeldagen het minste doelsaldo.

Met eilandelijke koplopers in 2E en 4C aast Bruse Boys in 3B ook op de leiding, waar ze een aantal weken geleden zelfs stond, zeker na een misstap van lijstaanvoerder Halsteren. Thuis werd zaterdag met 3-1 van Krabbendijke gewonnen. Met deze zege staan de Bruenaren tweede op vier punten van de Brabantse koploper.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:

Heinenoord-MZC’11 0-2 (0-1 Rody Vermue, 0-2 Luuk van Vossen)

Derde klasse B:

Bruse Boys-Krabbendijke 3-1 (1-0 Mats Willemse, 2-0 Dylan Adelaar, 3-0 Jarno van Nieuwenhuize)

Vierde klasse C:

Bevelanders-Brouwershaven 1-3 (1-3 Michiel Theijssen)

ZSC’62-Bevelanders 1-0 (1-0 Don van Vliet)

SKNWK-WIK’57 1-2 (1-0 Remco van den Berge, 1-2 (strafschop) en 1-2 Colin van Wanrooij)

SNS-Duiveland (0-1 en 0-2 Dylan van Klinken, 0-3 Robbert de Bruine, 0-4 Ahmad Alhaji)

Fios-Westhoek 0-6 (0-1 Wilco Jochem, 0-2 Gijs van Duijvenbode, 0-3 Delano Westerink, 0-4 Gijs van Duijvenbode, 0-5 Mark de Feiter, 0-6 Delano Westerink)