Bevelanders is de lachende derde na Schouwse derby in Oosterland

VIERDE KLASSE C Bevelanders staat na veertien wedstrijden in de vierde klasse C alleen aan kop. De ploeg van trainer Jeroen Bakx won zaterdag zelf met 3-1 van Brouwershaven, terwijl concurrent SKNWK verloor. De equipe van trainer Johan Sulkers ging met 2-0 onderuit tegen Duiveland, dat komende dinsdag de nieuwe nummer twee kan worden.

Robin Hamelink 02-03-24, 20:51 Bron: PZC

Bevelanders-Brouwershaven 3-1: De eerste helft was net zoals vorige week niet al te best van Bevelanders. Het enige goede moment zorgde wel meteen voor de openingstreffer. Jim Strating bediende Jenno de Visser en die maakte er 1-0 van. Bevelanders speelde agressiever in de tweede helft en Strating mikte zelf de 2-0 tegen de touwen. De 3-0 was een kopie van de 1-0. Strating gaf de pass en De Visser schoot raak. Vlak voor tijd deed Michiel Theijssen nog iets terug voor Brouwershaven. Volgende week speelt Bevelanders de belangrijke, laatste wedstrijd voor de tweede periode tegen ZSC’62. Bij winst pakt de koploper de tweede-periodetitel.

Duiveland-SKNWK 2-0: De vele polletjes op het veld zorgden ervoor dat het geen hoogstaande wedstrijd werd. Duiveland speelde vanuit de tweede bal en speelde resultaatgericht voetbal. Dankzij een benutte strafschop van Dylan van Klinken kwam de thuisploeg op een 1-0-voorsprong. Ook SKNWK kreeg de kans om vanaf elf meter een doelpunt te maken. Echter werd de inzet van Tim de Looze gepakt door doelman Levi Doeleman. SKNWK kreeg goede kansen op de gelijkmaker en een kwartier voor de tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. Van Klinken maakte zijn tweede van de middag en bezorgde Duiveland zo drie belangrijke punten.

WIK’57-Fios 5-2: De thuisploeg speelde een prima eerste helft en ging dankzij doelpunten van Remon den Boer en Arend van der Spek met een comfortabele 2-0-voorsprong de rust in. Nadat Nick den Boer voor 3-0 had gezorgd sloop de gemakzucht er weer in bij WIK’57. Hekkensluiter FIOS kon relatief eenvoudig te 3-1 maken. Frank den Boer bracht het verschil weer op drie treffers, maar opnieuw kon de nummer laatst van de vierde klasse C een treffer maken. Door een benutte strafschop van Colin van Wanrooij werd het nog 5-2.

WFB-ZSC’62 0-2: Een moeizame eerste helft waarin de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren leverde geen doelpunten op. ZSC’62 was wel gevaarlijker en tien minuten in de tweede helft zorgde Dylan Frank voor de terechte voorsprong. Robin Provoost viel in bij de bezoekers en daar werd het elftal van Danny Magito alleen maar beter van. WFB was niet meer bij machte om gevaarlijk te worden en dankzij een raak afstandsschot van Ian van Essen in de kruising werd het nog 0-2. ,,Dit is alweer de zesde zege op rij en voor de derde wedstrijd op rij houden we de nul. In vergelijking met het begin van het seizoen is ZSC’62 stabieler en sterker geworden’’, zo concludeerde Magito na afloop.

FC de Westhoek’20-Colijnsplaatse Boys 3-0: De wedstrijd begon moeizaam. FC de Westhoek’20 kreeg het in het eerste deel van de wedstrijd niet voor elkaar om door de hechte defensie van Colijnsplaatse Boys te komen. Toen het begon te lopen werd het eenrichtingsverkeer. De Westhoek speelde veel kansen bij elkaar, maar had voor de pauze het vizier nog niet op scherp. In de tweede helft opende Nathan van der Neut de score. ‘Colijn’ kon niet gevaarlijk worden en dankzij twee doelpunten van Gijs van Duijvenbode liep de thuisploeg uit naar een 3-0-eindstand.