DwO’15 zet ‘Derby van de Zak’ volledig op z’n kop, belangrijke punten voor Schoondijke en WIK’57

Bron: www.pzc.nl

VIERDE KLASSE A EN C In de vierde klasse A stond zaterdag de enige wedstrijd tussen twee niet-Zeeuws-Vlaamse ploegen op het programma. De ‘Derby van de Zak’ werd na een laat slotoffensief een prooi voor DwO’15. HKW’21 stond lang met 0-2 voor, maar ging dus nog onderuit. RIA W boekte een reguliere 5-0-overwinning op Cadzand en Schoondijke pakte drie belangrijke punten door met 0-4 van hekkensluiter Aardenburg te winnen. WIK’57 was in de vierde klasse C met 2-3 te sterk voor Herkingen’55 en staat nu weer aan de goede kant van de streep in strijd om lijfsbehoud.

Robin Hamelink 17-02-24, 20:14 Bron: PZC

Vierde klasse A. DwO’15-HKW’21 4-2: HKW’21 speelde in de derby met een duidelijk plan. De belangrijkste spelers van DwO’15 werden onschadelijk gemaakt en de kansen die het kreeg moesten benut worden. Zo zette Robin van Eijkeren zijn ploeg met een benutte strafschop op een 0-1-voorsprong. De thuisploeg speelde niet best en zag Sebastiaan La Grand er na een scrimmage 0-2 van maken. Tot twintig minuten voor tijd was er niks aan de hand voor HKW’21 en leek de equipe van Miso Josipovic de winst pakken. Maar na de aansluitingstreffer van Rik Witkam ging het helemaal mis bij de bezoekers. Mika Loontjens mikte niet veel de gelijkmaker tegen de touwen en vanaf elf meter schoot Kevin van Iersel een strafschop raak. Op het einde counterde Delano Loontjens DwO’15 nog naar de 4-2.

RIA W-Cadzand 5-0: Door het slechte veld in Cadzand werd de wedstrijd in Westdorpe gespeeld. Ondanks dat de thuisploeg geen goed voetbal speelde werd het eenvoudige middag voor de ploeg van Arno Verlinde. Jordi Maas opende de score en invaller Amine Saouib maakte er 2-0 van. Cadzand kon niet gevaarlijk worden en kwam niet verder dan een enkele doelpoging tussen de palen. Samet Muselaj zorgde voor de 3-0 en Saouib prikte ook nog zijn tweede van de middag raak. Een andere invaller, Mehdi Gholamrosul bepaalde de eindstand op 5-0. ,,De derde zege op rij en we hebben weer geen goal tegen gehad. We kunnen nu druk op de bovenste ploegen zetten’’, zo vertelde een tevreden Verlinde na afloop.

Aardenburg-Schoondijke 0-4: Door het matige veld was het lastig om goed te voetballen, dus beide ploegen hanteerden veelal de lange bal. Bij Schoondijke stond veldspeler Stijn Steurrijs op doel, maar die had niet heel veel te doen. Het duurde even voor de 0-1 viel en na een half uur spelen zorgde Loek Dieleman voor de bevrijdende 0-1. Hij maakte na een lange bal van achteruit ook de 0-2. Schoondijke had alles onder controle en Danny van Tatenhove maakte er 0-3 van. Dieleman bekroonde een goede wedstrijd door ook nog zijn derde van de middag te maken.

Vierde klasse C. Herkingen’55-WIK’57 2-3: Een gehavend WIK’57 kon de punten goed gebruiken en speelde anders dan in de voorgaande wedstrijden. Dankzij de meer verdedigende speelwijze kwam de ploeg van Kees Verwest (hij verving de zieke trainer Steven Seedo) op een 0-1-voorsprong door een doelpunt van Frank den Boer. Via een van richting veranderde vrije trap mikte Remco Theunisse de 0-2 tegen de touwen. Herkingen’55 zette aan en kwam dankzij Maikel van den Ochtend terug in de wedstrijd. Niet veel later maakte Nick den Boer de 1-3. Andrei Ramanau bracht de spanning toch weer terug. WIK’57 leverde een uitstekende teamprestatie, kwam niet meer in gevaar en sleepte zo drie belangrijke punten binnen.