Veldspeler Thomas Folmer blijkt prima interim-doelman bij S.K.N.W.K. 1

Gisteren, zaterdag 17 februari 2024, speelde S.K.N.W.K. 1 een oefenwedstrijd. In Sint-Annaland was 2e klasser W.H.S. 1 een goede tegenstander van de blauw/zwarten. Voor onze hoofdtrainer Johan Sulkers was het nog een behoorlijke uitdaging om een volwaardig elftal te formeren. Zo waren er behoorlijk wat afwezigen bij onze 1e selectie, namelijk Daan v/d Cingel, Jari Goudswaard, Max Jongebreur, Wouter Hartog, Bela de Bloeme, Tim de Looze (hij is opnieuw vader geworden (van harte gefeliciteerd vanaf deze plaats), Dion de Jonge, Karl Hanse en Ryan Boogert. Zo kon het zijn dat vanuit het 2e o.a. Ids Flikweert, Joerie van Dijke en Lars van Klinken aansloten bij één voor dit oefenduel. En er was ook het debuut van onze nieuwste aanwinst Rouël Bisschop halverwege de 1e helft.

En dan was er dus nog de kwestie van een keeper. Omdat 1e doelman Daan een weekendje in de Ardennen zit en tweede doelman Ryan Boogert (maar ook 3e keeper Jasper van Tilburg) een blessure hebben, werd deze week besloten dat Thomas Folmer onder de lat zou gaan. Thomas, normaal gesproken veldspeler, tobt nog met een blessure, maar keepen moest wel gaan lukken zij hij. En hij heeft niet gelogen !!

Helaas kwam W.H.S. al na 2 minuten op voorsprong, maar daar kon Thomas niks aan doen. Ook bij de 2e treffer, zo’n tien minuten later, was hij kansloos (al gaf hij zelf na de wedstrijd toe dat hij dacht dat een ‘echte’ keeper deze bal misschien wel gewoon had gered). Maar daarna bleek hij zich prima te kunnen schikken in zijn rol als doelman. De terugspeelballen op hem werden keurig verwerkt en ook bij enkele afstandsschoten stond hij op de juiste plaats en kweet hij zich prima van zijn taak om de ballen tegen te houden.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd, de stand was inmiddels 2-1, ging hij zelfs mee naar voren om te proberen de gelijkmaker binnen te schieten of te koppen 🙂 Helaas eindigde deze vrije trap in een corner, maar we kregen niet meer de tijd deze ook nog te nemen. Al met al een prima resultaat voor de nummer 2 uit de 4e klas C en het experiment met Thomas op ‘de goal’ was zeker geslaagd.

2 reacties op "Veldspeler Thomas Folmer blijkt prima interim-doelman bij S.K.N.W.K. 1"

1. Anti Feyenooit | 19-02-2024 at 16:25 |