Bruse Boys al koploper af na mispeer tegen laagvlieger

Bron: www.wereldregio.nl

Pas nog te sterk voor koploper VVC’68 en zaterdag deels de mist in tegen rode lantaarndager Alliance.

Bruse Boys, twee weken terug beter dan VVC’68, kreeg in Roosendaal te maken met een fikse tegenvaller. De ploeg van coach Michel Maaskant, op Mats Willemse na toch nagenoeg compleet, kreeg thuisploeg Alliance er niet onder en sloot af zoals het begon: 0-0.

Het was allerminst een bloedeloze 0-0. De kleur van het bloed werd namelijk driemaal tevoorschijn ‘getoverd’ door de leidsman. Na iets meer dan een halfuur zag Bruenaar Lucas Hanzen als eerste rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Voor een harde overtreding kreeg een speler van de thuisploeg rood. De derde kaart van die kleur was vijf minuten voort tijd voor Bruse Boys-doelman Kenneth Boogerd. Hij kwam in aanraking met een doorgebroken speler. Tussen al het ‘rode geweld’ creëerde Bruse Boys op een totaal onbespeelbaar veld te weinig. Dit vond interim-coach Ronald Zwager. “In de tweede helft hadden we een handvol goede kansen, maar de afwerking was veel te gehaast, onzuiver en wat pech. Verdedigend hebben bijna niets weggegeven. Dus ik had niet het idee gehad dat we gingen verliezen, maar er kan altijd een bal verkeerd vallen.” Na het sluiten van de veertiende speelronde had Bruse Boys het ‘geluk’ dat VVC’68 weer verloor (van Halsteren). Dit is nu de nieuwe koploper, Bruse Boys heeft een punt minder.

Een enigszins gehavend WIK’57 kwam tijdens een inhaalduel in en tegen Herkingen verrassend goed voor de dag: 2-3. Kees Verwest, die zaterdag trainer Steven Seedo verving, was zeer tevreden. “Het was een verdiende zege. We brachten veel strijd. Ondanks het gemis van vijf basisspelers hebben jongens van het tweede het perfect ingevuld.” Door de zege staat WIK’57 nu vijfde op zes punten van de koplopers Bevelanders en SKNWK en heeft het Westhoek naar de onveilige zevende plaats gedrukt.

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Derde klasse B:

Alliance-Bruse Boys 0-0

Vierde klasse C:

Herkingen’55-WIK’57 2-3 (0-1 Koen van den Berge, 0-2 Remco Theunisse, 1-3 Ian van de Wekken)