Dubieus penaltymoment bepalend voor doelpuntrijk duel Westhoek

Een zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter heeft een flinke stempel gedrukt op de wedstrijd tussen Westhoek en Herkingen’55.

De onterecht gegeven penalty was zaterdag ook na het laatste fluitsignaal nog niet vergeten door de spelers van Westhoek die mede door die strafschop de wedstrijd tegen de Flakkeese formatie met 3-4 verloren. Zo was er zes weken na de laatste competitiewedstrijd, toen ZSC’62 met kunst- en vliegwerk met negen man op 2-2 werd gehouden, weer genoeg stof voor discussie, opwinding en vermaak.

“Volgens mij was het buitenspel en daarna wordt het een pingel”, haalde Westhoek-routinier Kevin Veerhoek. het moment terug. “De hele tijd gaat hij op het signaal van de grensrechter af en nu niet terwijl hij gewoon vlagt. Dat vind ik onterecht.” De voetballer had zonder meer een punt. Bij elk vlagsignaal voor buitenspel, ging de fluit naar zijn mond. Of hij het alle keren ook zelf heeft gezien, is een groot vraagteken. Hij stond vaak te ver weg om de situatie zelf te kunnen beoordelen. Ook bij door hem toegewezen penalty, terwijl er eerst het vlagsignaal voor buitenspel was. Veerhoek nogmaals: “Die 3-3 was onterecht”.

De middenvelder was ook eerlijk en realistisch genoeg om de vinger op de zere plek te leggen. “Op basis van de eerste helft hadden we al veel meer moeten scoren. In dat opzicht hebben we ons zelf tekort gedaan. Hier had Veerhoek het gelijk wederom aan zijn zijde. Al in het eerste kwartier moest Herkingen alle zeilen bijzetten om niet één of meer goals tegen te krijgen. Bij ‘zoveel’ kansen voor de ene ploeg kun je er bijna op wachten dat de goal aan de andere kant valt. Herkingen’55 gaf nog binnen datzelfde kwartier een waarschuwing af met een kopbal op de lat, maar kwam na een halfuur alsnog op 0-1. Redelijk snel repareerde Westhoek doordat Gijs van Duijvenbode een rebound benutte op een voor de Herkingen’55-doelman lastig schot van Delano Westerink: 1-1. Nog voor rust kreeg de bespeler van sportpark Van Zuijen twee behoorlijke kansen. Wederom zonder succes. Herkingen’55 deed dat voor rust weer beter en maakt in de laatste seconden 1-2.

De hoogtepunten van de tweede helft waren op één hand te tellen en betroffen de vier goals. De 2-2 van Westhoek was een eigen doelpunt van Herkingen’55, de 3-2 een enorme keepersfout op een hoge en lange voorzet van Westerink en de 3-3 is afdoende afgehandeld. Over de 3-4 zei Veerhoek: “Op het einde is het wie de gelukkigste is en waar die goed valt”.

Bovenal had zijn team, zoals hij al aangaf, meer moeten scoren. “We scoren gewoon te weinig. Dat is eigenlijk het hele seizoen al. Als wij er zes à zeven maken, hebben zij niks te vertellen.” Vervelende bijkomstigheid na de onverdiende nederlaag is dat Westhoek halverwege de competitie zevende staat. Deze stek betekent na 22 wedstrijden degradatie. Het staat echter nog dicht bij elkaar want ZSC’62 en SNS hebben net als Westhoek zestien punten, maar Veerhoek hoopt liever niet onderen te hoeven kijken. “Maar als je komende paar wedstrijden niet wint, wordt het wel naar beneden kijken, ja.”