Vier het voetbal tijdens het Nationale Voetbalweekend

Bron: www.knvb.nl

Ook dit jaar viert de KNVB weer Het Nationale Voetbalweekend. Van 31 mei tot en met 2 juni laten wij met honderden verenigingen zien waarom voetbal zo mooi en belangrijk is voor Nederland. Met elke activiteit – groot of klein – zetten we onze favoriete sport een stukje feller in de spotlights.

Het Nationale Voetbalweekend is een jaarlijks terugkerend evenement. In heel het land worden activiteiten georganiseerd door verenigingen. Voor bestaande leden, maar ook voor schoolvriendjes, buurmeisjes en andere potentiële clubleden. De eerste editie van Het Nationale Voetbalweekend vond plaats in 2021. Sindsdien maakt voetballend Nederland hier een jaarlijkse traditie van, die standaard begint met Shirtjesvrijdag. Op de eerste dag (vrijdag 31 mei) roepen we iedereen op om zijn of haar voetbalshirt aan te trekken. Naar werk, naar school, naar de supermarkt en natuurlijk naar de club.

Oranje in amateurshirt

Vorig jaar deden natuurlijk ook de spelers van het Nederlands elftal mee. Tijdens de open training op de KNVB Campus droegen zij in de warming-up hun unieke amateurvoetbalshirt. Zo konden alle voetbalfans zien hoe belangrijk en hoe prachtig onze amateurclubs in Nederland zijn. Want ook Cody, Virgil, Frenkie en Wout begonnen ooit bij in een pupillenteam van hun lokale vereniging.

De selectie van Oranje trainde vorig jaar in hun eigen unieke amateurshirt.

Kies zelf een activiteit

Het Nationale Voetbalweekend wordt vanuit de KNVB georganiseerd om het belang van ons amateurvoetbal te benadrukken. Dat kan op vele manieren. Denk aan een toernooi voor de jeugd, een avond om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten, een instuif voor niet-leden, een gezellige barbecue, een voetbalquiz, een penalty contest, een wedstrijdje latje trappen. Kortom, de vereniging mag het vieren van het voetbal helemaal zelf invullen.

Doen jullie ook mee?DOEN JULLIE OOK MEE?Op deze pagina kunnen bestuursleden en functionarissen de eigen vereniging aanmelden door het digitale aanmeldformulier in te vullen.

Het Nationale Voetbalweekend

Dankzij 531 verenigingen, alle internationals van Oranje én heel veel enthousiaste amateurvoetballers en vrijwilligers werd Het Nationale Voetbalweekend vorig jaar een groot succes. Hopelijk wordt de editie van 2024 opnieuw één groot feest. Het Nationale Voetbalweekend geeft verenigingen kansen om zich goed te presenteren. Bijvoorbeeld aan potentiële nieuwe leden of sponsors. Door op een laagdrempelige manier de deuren te openen en gebruik te maken van de media-aandacht, kunnen clubs aan de buurt laten zien wat de vereniging allemaal te bieden heeft.

Lees alles over Het Nationale Voetbalweekend!