Waarom worden inhaalwedstrijden doordeweeks gepland !?

De laatste maanden zijn we regelmatig geconfronteerd met afgelastingen vanwege de weersomstandigheden. Zo kan het zijn dat ons inhaalduel ‘uit’ tegen S.N.S. al 3x is afgelast. Wat ons vooral verbaasd is de keuze van de K.N.V.B. om dan doodleuk zo’n wedstrijd naar een doordeweekse avond te verplaatsen. Terwijl trouwens andere wedstrijden die in deze zelfde klasse worden afgelast wel naar een vrije zaterdag wordt verplaatst. Wat is hiervan de logica….. en waarom kunnen ze niet gewoon ingaan op het verzoek deze wedstrijden op een zaterdag te spelen!?

We zijn uiteindelijk een zaterdagvereniging en voetballen onze wedstrijden dus op de zaterdag. Op de doordeweekse avonden trainen we. Dan zijn er bij doordeweekse wedstrijden nog andere zaken die spelen. Immers zijn er (misschien) wel spelers die op kamers zitten en alleen in de weekenden thuis zijn. En zijn er ook genoeg mensen die bijvoorbeeld ook ’s avond moeten werken. Zij moeten dan steeds (en dan moet dat ook nog maar kunnen) vrij vragen om een wedstrijd te kunnen spelen.

S.N.S. 1 – S.K.N.W.K. 1

In eerste instantie zou deze wedstrijd worden gespeeld op zaterdag 25 november 2023. Pas rond het middaguur kregen we het bericht dat de wedstrijd was afgelast. We konden nu geen tegenstander meer regelen voor een oefenwedstrijd en dus werd er maar getraind. Voor één speler was het helemaal vervelend. Hij had immers speciaal vrij gevraagd van zijn stage. Door deze late afmelding kon hij niet alsnog naar zijn stage. Hij zou later tijdens een andere wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 ontbreken, omdat hij niet opnieuw vrij kon vragen. Was dit eerder bekend geweest, had hij dit nog wel kunnen veranderen.

Dit afgelaste duel werd verplaatst naar dinsdag 12 december 2023. Dus studenten van hun kamers richting Nieuwerkerk. Spelers die vrij moesten vragen van hun werk. En wat was het resultaat. Pas eind van de middag kwam het bericht dat de wedstrijd niet door kon gaan.

Nu werd het duel ingepland op zaterdag 13 januari 2024. Echter dan stond er voor zowel S.N.S. als S.K.N.W.K. een teamweekendje gepland. Maar ook nu had de K.N.V.B. met de verzoek van overigens beider clubs niks te maken…… Gewoon spelen op die dag of ander inhalen voor de 20e (dus vrijdagavond 19 januari om desnoods 22:00 uur kan, maar zaterdag de 20e om 14:30 uur kan niet 🙁 ). We schreven hier onlangs al een artikel over https://www.sknwk.nl/147421/inhaalduel-sns-1-sknwk-1-valt-in-teamweekendjes-knvb-wil-nog-niet-wijken/

Omdat er echt niks mogelijk was, werd in overleg het duel toch maar verplaatst naar afgelopen donderdag. Een andere wedstrijd die ook op zaterdag 13 januari gepland stond en niet werd verplaatst (zij hadden de weersverwachtingen goed in de gaten gehouden en wisten toch wel dat er niet kon worden gespeeld (best slim 🙂 ) werd doodleuk naar zaterdag 27 januari 2024 verplaatst (waarom moet deze dan niet ook in de week erop al worden gespeeld??).

Omdat afgelopen donderdag de wedstrijd niet door kan gaan, zou je verwachten dat deze dan wordt verzet naar zaterdag 27 januari 2024. Dan is er namelijk toch nog een vrij weekend (dit is namelijk een week voor de herstart van de competitie). Maar nee, nu verplaatsen ze deze wedstrijd gewoon weer naar donderdag 25 januari a.s. En dus kan de hele kermis van doordeweekse wedstrijden worden herhaald.

En dan is er gisteren een duel uit dezelfde speelronde als dit duel die niet door kan gaan. En wanneer wordt die nu gespeeld denk je…….. ZATERDAG 17 februari a.s.

Wat is dat allemaal voor onzin !! De K.N.V.B. zou er toch voor de clubs moeten zijn, maar wij ondervinden op dit moment heel weinig (lees niks) medewerking op gewoon normale verzoeken om als zaterdagvereniging de competitiewedstrijden op zaterdag te spelen. Daar is het toch allemaal om begonnen. Is leuker voor de clubs, spelers, supporters. Je hebt toch niks aan wedstrijden om 20:00 uur ’s avonds door de weeks. We zijn geen profclubs toch ??

En er is ook absoluut geen sprake van competitievervalsing, want dan zouden we het ook nog enigszins kunnen begrijpen.

Overigens hebben wij in reacties op ons eerdere artikel gemerkt dat meer verenigingen ‘kampen met dit probleem’ en er net zo over denken……..

Dus K.N.V.B. doe je ding en luister gewoon naar ‘jullie’ clubs op gewoon hele normale verzoeken !!

Het programma de komende weken in de 4e klas C K.N.V.B. Zuid 1: