Koploper SKNWK gaat na inactieve weken verder waar het gebleven was

VIERDE KLASSE C In de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal mocht koploper SKNWK na een paar weken inactiviteit weer de wei in en won het na een matige eerste helft met 4-1 van Brouwershaven. Duiveland kreeg de nodige hulp van een slecht WIK’57 en boekte een 1-6-overwinning. ZSC’62 versloeg Fios met 1-4 en pakte zo voor de tweede week op rij drie punten. De formatie van trainer Danny Magito heeft de aansluiting met het veilige linkerrijtje weer gevonden. De wedstrijden van Colijnsplaatse Boys tegen Bevelanders en FC de Westhoek’20 tegen Herkingen’55 gingen niet door.

Robin Hamelink 02-12-23, 20:58 Bron: PZC

SKNWK-Brouwershaven 4-1: De koploper moest weer in het ritme komen en had de nodige moeite in het eerste bedrijf. Op een goed moment opende Tim van de Cingel de score en op slag van rust maakte Remco van de Berge er 2-0 van. Brouwershaven kwam heel sterk uit de kleedkamer en kwam terecht terug in de wedstrijd door een treffer van Robin van Mourik. Uit het niets prikte Tim de Looze de 3-1 raak en toen was de wedstrijd wel gespeeld. Invaller David van de Broek bepaalde de eindstand nog op 4-1.

WIK’57-Duiveland 1-6: De thuisploeg begon nog redelijk aan de wedstrijd en kreeg kansen. Stefan Heeg benutte er daar eentje van. Daarna was het voetbal van WIK’57 niet al te best meer. Een gretig Duiveland was feller, scherper en won vooral in de tweede helft veel duels. Heeg kopte de bal in zijn eigen doel en Dylan van Klinken benutte de rebound uit de strafschop die hij eerste miste. WIK’57 deelde nog een cadeautje uit, want ook Harmen van de Bok werkte de bal in zijn eigen doel. Jordi Westdorp maakte de 1-4 en Wouter de Jonge schoot een strafschop raak. Van Klinken maakte het halve dozijn treffers vol door ook nog voor de 1-6 te zorgen.

Fios-ZSC’62 1-4: In Achthuizen stond Fios al binnen de minuut met 1-0 voor. ZSC’62 moest in de achtervolging en kwam na een half uur spelen op gelijke hoogte. Michiel Schipper trof doel. Na de gelijkmaker namen de bezoekers de wedstrijd in handen en was het sterker. De ploeg van Danny Magito creëerde veel kansen, alleen duurde het lang eer dat er weer een doelpunt viel. Tien minuten voor tijd zorgde Davey van Essen voor de bevrijdende 1-2. In het slot van de wedstrijd liep ZSC’62 nog uit naar 1-4 door het tweede doelpunt van Schipper en nog een treffer van Jesper Kriens.