Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 2 december

Kloetinge leed in de Derde Divisie een kleine nederlaag tegen koploper SteDoCo, Terneuzense Boys en Walcheren slikten in de lagere klassen een stuk meer tegentreffers. De meeste tegendoelpunten kreeg Jong Ambon te verwerken. Kapelle maakte er negen tegen de Middelburgse club. Dit zijn de uitslagen van het Zeeuwse amateurvoetbal van zaterdag 2 december.
Beeld uit de wedstrijd Zeelandia Middelburg-De Meeuwen

Beeld uit de wedstrijd Zeelandia Middelburg-De Meeuwen© Jos Clarijs

Derde Divisie B

Kloetinge moest zich tegen koploper SteDoCo vooral beperken tot verdedigen. De ploeg van trainer Jurriaan van Poelje slaagde daar aardig in, maar verloor toch. Twee kansen in de eerste helft leverden twee tegendoelpunten op en die werden Kloetinge fataal: 2-0. Hoek speelt zaterdagavond de uitwedstrijd bij OSS’20.

Vierde Divisie C

Eén wedstrijd in de Vierde Divisie deze zaterdag. GOES komt zondag in actie. De ploeg van Dennis de Nooijer speelt in Brabant tegen Nuenen.

1e klasse D

Een vervelende middag voor Terneuzense Boys, die bij rust al tegen een 5-0 achterstand aankeken. In de tweede helft hield de ploeg van Kevin Hollander de schade beperkt. In de slotminuut redde Miroslav Peric de eer voor de Zeeuws-Vlamingen: 7-1.

2e klasse E

Yerseke en MZC’11 hielden elkaar in evenwicht. Remco van Tiggele zette Yerseke op een 1-0 voorsprong, Brett de Vos zorgde voor de gelijkmaker. Walcheren ging hard onderuit bij Heinenoord, dat door de overwinning in punten gelijk kwam met MZC’11. Terneuzen won met 4-2 van MOC’17. Thomas Dieleman scoorde twee keer voor de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen.
Door de topper tussen SVOD’22 en Hellevoetsluis ging een streep vanwege het winterse weer, ook WHS-Serooskerke en DBGC-Arnemuiden werd afgelast.

3e klasse A

De Meeuwen blijft koploper in de 3e klasse A. Op bezoek bij Zeelandia Middelburg was de ploeg van Michel Leonhart met 0-2 te sterk. Beide doelpunten vielen pas in de laatste tien minuten. Pim Francke en Menno de Nooijer zorgden voor de overwinning voor de ploeg uit Zoutelande.

Arendskerke blijft in het spoor van De Meeuwen. Sam Capello maakte er vanmiddag vier namens de thuisploeg in de 5-0 overwinning op FC Axel. Jasper Westplate nam de openingstreffer voor zijn rekening. Door de ruime zege blijft het verschil met de koploper twee punten. RCS won met 0-3 van Lewedorpse Boys en heeft evenveel punten als Arendskerke.

De wedstrijd tussen FC Dauwendaele en Zaamslag werd na vijftig minuten gestaakt vanwege een zware blessure bij de thuisploeg.

3e klasse B

Bruse Boys was met ruime cijfers te sterk voor Prinsenland (4-0) en klimt daardoor naar de vierde plaats. Jarno van Nieuwenhuize maakte twee treffers voor zijn ploeg. Mats Willemse en Niels van der Maas deden ook een duit in het zakje.

Krabbendijke was al vier duels ongeslagen, maar vanmiddag kwam een einde aan die reeks. VVC’68 was met 0-2 te sterk en mag zich daarmee de nieuwe koploper van deze klasse noemen.

4e klasse A

De wedstrijd tussen IJzendijke en Cadzand haalde het einde niet. Een speler van Cadzand deelde na een woordenwisseling een vuistslag uit aan een tegenstander en werd door de politie opgepakt. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
Sluis won op bezoek bij Schoondijke met 0-2. Michael Boudra en Shawn Mahu waren trefzeker voor hun ploeg. Daardoor is het verschil met IJzendijke teruggelopen tot vijf punten.
Oostburg zorgde voor een grote uitslag tegen Aardenburg. Ricky Maenhout en Lorenzo de Schutter scoorden beiden twee keer in de 8-0 zege.

4e klasse B

Kapelle boekte een monsterzege op Jong Ambon. Door doelpunten van Koen van Os (2x), Reinier Goedemondt, Jeroen van Overloop en Timo Weijers ging de thuisploeg al met een 5-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft zorgden Goedemondt (2x), Jurian Hoogesteger en Yordi Bekenes voor de 9-0 eindstand.
Kapelle blijft op deze manier in het spoor van koploper GPC Vlissingen. De ploeg van trainer Salim Ben Sellam boekte een overtuigende 5-1 overwinning op Nieuwdorp. De doelpunten van GPC kwamen van Odesse Richardson, Bodhi van Poepele, Nabil Azzanagui, Everionne Martes en Yassin el Hattach.

4e klasse C

Het Schouwse affiche SKNWK-Brouwershaven leverde een ruime overwinning voor de thuisploeg op. SKNWK ging de rust in met een 2-0 voorsprong door goals van Tim van de Cingel en Remco van de Berge, na rust zorgde Tim de Looze met twee treffers voor een 4-1 zege. Door de overwinning blijft SKNWK koploper.
Het andere Schouwse onderonsje, WIK’57 tegen Duiveland, eindigde ook in een grote uitslag. Voor rust stond het 1-2 door goals van Jordy Wesdorp en Dylan van Klinken. Na rust zorgden twee eigen goals en twee benutte penalty’s van Van Klinken en Wouter de Jonge voor de eindstand van 1-6.

4e klasse D

Stavenisse pakte de eerste overwinning van het seizoen. Thuis tegen het Brabantse Lepelstraatse Boys werd het 3-0. Voor rust maakte Jos van der Jagt de 1-0. Na rust waren het Erik de Rijke en Adriaan Janssen die de eerste overwinning van het seizoen definitief binnen sleepten. Stavenisse is door de zege verlost van de laatste plaats.
Ook SPS boekte een zege. Thuis tegen Welberg zorgde René de Groen voor een 1-0 ruststand. Na rust was Maurice van der Slikke nog twee keer trefzeker waardoor de 3-0 eindstand op het scorebord stond. Smerdiek kreeg tegen Steenbergen een pak op de broek: 8-0.

1e klasse A vrouwen

De dames van IJzendijke kwamen vandaag niet in actie. Het duel tegen RVVH/Sparta is verplaatst naar 17 januari.

2e klasse C vrouwen

Kloetinge speelde met 1-1 gelijk tegen XerxesDZB. Het Zeeuwse doelpunt kwam op naam van Amy van Velzen. Kloetinge is na negen wedstrijden de nummer zes in de 2e klasse C.