De Looze doet het weer voor koploper SKNWK

SKNWK heeft met een betrekkelijke eenvoudige zege op Fios de koppositie in de vierde klasse C behouden.

Op sportpark Het Springer werd de rode lantaarndrager uit Achthuizen met 3-0 verslagen. Dat was zaterdag niet het grootste nieuws in Nieuwerkerk, wel dat Tim de Looze voor de zesde wedstrijd op rij scoorde voor SKNWK. De spits doet met zijn treffers de topscorer van het vorig seizoen, Jarno van Nieuwenhuize, helemaal vergeten.

In het kielzog van SKNWK maakten Westhoek (nummer twee), Duiveland (nummer drie) en WIK’57 (nummer vier) geen fout. Ze wonnen respectievelijk van Brouwershaven (1-2), Bevelanders (1-3) en ZSC’62 (0-4) en blijven hiermee na zeven speeldagen op dezelfde achterstand als een week geleden.

Brouwershaven verkocht tegen Duiveland haar huid duurder dan een week eerder tegen WIK’57 (10-1), maar had de pech een penalty te missen (Lars Jonker) na een snelle 0-2-achterstand op sportpark Onder de Molen. “Ondanks die misser”, zag Brouwershaven-trainer Marcel Verschoor, “bleven we op zoek gaan naar de 1-2.” Deze viel na rust omdat een strafschop deze keer wel werd benut (Senna Steenhorst). De gemiste penalty voor rust deed Brouwershaven mentaal wel pijn. Een gelijkspel had gekund maar vlak voor tijd kopte Jonker net naast.

Derdeklasser Bruse Boys, waar Jarno van Nieuwenhuize momenteel ontbreekt vanwege een blessure, had een makkelijke middag tegen Halsteren. Bij de ploeg van trainer Michel Maaskant worden de doelpunten in het seizoen 2023/2024 vooral gemaakt door Dylan Adelaar. Tegen de West-Brabanders was hij tweemaal succesvol. Ondanks de ruime uitslag had de thuisploeg het tijdens het eerste halfuur redelijk lastig. De 1-0 van Adelaar deed het moraal van Halsteren geen goed. Maaskant: “In de tweede helft heb ik een heel sterk Bru gezien en hebben we de lijn doorgetrokken”. Op de ranglijst staat Bruse Boys vierde met slechts drie verliespunten minder dan koploper VVC’68.

MZC’11 maakte in Bergen op Zoom geen fout in een weinig hoogstaande partij tegen MOC’17: 0-2. De goals waren volgens MZC’11-coach Harro Hazelaar twee cadeautjes van de Bergenaren. Door deze zege blijft de Zierikzeese formatie een punt achter staan op Heinenoord en SVOD’22.

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse E:

MOC’17-MZC’11 0-2 (0-1 Sander van Vossen, 0-2 e.d.)

Derde klasse B:

Bruse Boys-Halsteren 4-0 (1-0 Dylan Adelaar, 2-0 Rudo van den Berge, 3-0 Dylan Adelaar, 4-0 Luca de Bruine)

Vierde klasse C:

Brouwershaven-Westhoek 1-2 (0-1 Maurice Stoel, 0-2 Gijs van Duijvenbode)

SKNWK-Fios 3-0 (1-0 en 2-0 Tim de Looze, 3-0 Remco van den Berge)

ZSC’62-WIK’57 0-4 (0-1 Frank den Boer, 0-2 Koen van den Berge, Remco Theunisse, 0-4 Colin van Wanrooij)

Bevelanders-Duiveland 1-3 (0-1 Jordy Wesdorp, 0-2 Dylan van Klinken, 1-3 Jordy Wesdorp)