Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 21 oktober

Bron: www.omroepzeeland.nl

Nadat Arnemuiden zich dinsdag al had geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker, kwamen daar vandaag nog negen Zeeuwse clubs bij. ‘s-Heer Arendskerke zorgde voor een verrassing door Terneuzense Boys uit te schakelen, Patrijzen boekte de grootste zege en GOES maakte de meeste doelpunten. Dit zijn de uitslagen in het Zeeuwse amateurvoetbal van zaterdag 21 oktober.

Uitslagen amateurvoetbal

Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 21 oktober© Harry Brouns

Districtsbeker

Zaterdagderdeklasser ’s Heer-Arendskerke zorgde voor de verrassing van de dag. Terneuzense Boys, dat twee klassen hoger speelt, werd in eigen huis op een nederlaag getrakteerd. Bij een 2-2 stand maakte Dennis Goedegebure in de 90e minuut de winnende treffer voor de bezoekers. Zeelandia Middelburg was ook dicht bij een stunt, maar verloor nipt van SVOD’22. De halvefinalist van vorig jaar won met 1-2.
Patrijzen had geen kind aan Spui. Mede door vier treffers van Giel Traas werd het 6-1. Ook vierdedivisionist GOES boekte een ruime zege, maar die kwam nog enigszins moeizaam tot stand. Stadsgenoot SSV’65 kwam van een 0-2 achterstand nog terug tot 2-2 en ook bij een 2-4 stand maakte de thuisploeg het nog spannend. Verder dan 3-4 kwam SSV niet, waarna GOES uitliep naar een 3-7 overwinning. Wiebe Provoost maakte een hattrick voor GOES.
De Schouwse derby tussen Bruse Boys en MZC’11 werd pas in de slotfase beslist. In de 82e minuut was het nog 0-0, de bezoekers uit Zierikzee wonnen uiteindelijk met 0-4. VCK won de Walcherse derby van De Noormannen met 4-2. Robin van Eenennaam scoorde twee keer voor de ploeg uit Koudekerke. Ook Yerseke en FC Axel plaatsten zich voor de volgende ronde. Yerseke won met 3-1 van RCS, FC Axel klopte Wolfaartsdijk met 2-1.

4e klasse C

SKNWK speelde een inhaalwedstrijd tegen Herkingen’55 en de Schouwse ploeg won met 2-3. Jari Goudswaard, Stijn Dooge en Tim de Looze scoorden voor de bezoekers. Door de zege klimt SKNWK naar de tweede plaats, met één punt achterstand op koploper FC De Westhoek’20.
IJzendijke kwam als lucky loser in de tweede ronde terecht van de KNVB Beker voor vrouwen, en daarin won het met 0-2 van Delta Sports’95. In de competitie speelden beide teams onlangs ook tegen elkaar, toen won IJzendijke nog met 10-0. Carmen Foks maakte zaterdag beide treffers voor de Zeeuwse dames.

knvb beker

Uitslagen KNVB Beker vrouwen© Omroep Zeeland