SKNWK ploetert zich naar winst bij Herkingen ‘55 (wedstrijdverslag Herkingen)

SKNWK ploetert zich naar winst bij Herkingen ‘55

Herkingen – Aan de Stoofweg is Herkingen ’55 er niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. Ondanks de onstuimige weersomstandigheden wisten vele voetballiefhebbers het sportveld in de dorpskern te vinden. De geelhemden speelden een goede eerste helft waarbij de 1-1 ruststand een terechte afspiegeling van het strijdtoneel was. In het tweede gedeelte liep de thuisclub achter de feiten aan en domineerde de Schouwse formatie de wedstrijd. De bezoekers liepen in een kort tijdsbestek uit naar 1-3. In een spannende slotfase knokte Herkingen zich terug naar 2-3, maar kreeg het verder geen kansen om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

In de 7e minuut is de eerste kans voor de thuisclub, maar de lob van Noordijk wordt door de bezoekers voor de doellijn onschadelijk gemaakt. Een viertal minuten later is Noordijk wederom gevaarlijk, maar zijn inzet verdwijnt naast het doel. In de 20e minuut kopt Molenaar vanuit een hoekschop de bal recht in handen van SKNWK-doelman Van der Cingel. Eén minuut later is SKNWK dichtbij de openingstreffer, maar de inzet van De Looze spat, via Qualm, op de paal uiteen. Uit de toegekende hoekschop kan Goudswaard bij de tweede paal vrij intikken (0-1). Een vijftal minuten later krijgt SKNWK de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar de inzet van De Looze mist de juiste richting. Op het half uur komt de thuisclub met een aanval ‘uit het boekje’ langszij. Op een steekpass van Bouwens haalt Maikel van den Ochtend de achterlijn. Zijn panklare voorzet wordt door Van Splunter onberispelijk tegen de touwen geschoten (1-1). Op slag van rust moet Verboven handelend optreden op een inzet uit de tweede lijn.

ALLES OF NIETS
Na de rustperiode pakt SKNWK de wedstrijd gelijk op. In de 57e minuut leidt weifelend optreden in de Herkingse verdediging de 1-2 in als Dooge vanaf de rand van het zestienmetergebied verwoestend uithaalt en Verboven kansloos laat. In de 62e minuut lijkt SKNWK de wedstrijd in het slot te gooien, maar Van den Berge schiet, vanuit vrije positie, rakelings naast. Herkingen probeert zich in de wedstrijd te spelen, maar krijgt nagenoeg geen grip op het spel van SKNWK. De ontstane ruimtes bieden de bezoekers vervolgens een aantal kansen. In de 67e minuut weet Verboven met een katachtige reflex onheil af te wenden. Het blijkt uitstel van executie als De Looze, drie minuten later. met een bekeken ‘boogbal’ het net voor de derde keer laat bollen (1-3). In de 74e minuut wordt een treffer van Van der Cingel door de goedleidende arbiter De Gouw wegens buitenspel terecht afgekeurd. In het slotkwartier gooien de geelhemden alle schroom van zich af. Als Bouwens in de 85e minuut de 2-3 aantekent. gloort er bij de thuisclub nog enige hoop op een goed resultaat. Met een alles-of-niets offensief proberen de geelhemden alsnog een gelijkspel te forceren. Het defensie blok van de bezoekers geeft echter geen krimpt en weet daarmee, over 90 minuten gezien, een terechte winstpartij over de streep te trekken.

1 reactie op "SKNWK ploetert zich naar winst bij Herkingen ‘55 (wedstrijdverslag Herkingen)"

1. Endrik | 22-10-2023 at 18:15 |

Goed leidende arbiter en terecht afgekeurde goal ha ha daar verschillen meningen over ach iedereen kijkt wel eens door zijn club bril maar wel eerlijk blijven ej .