Derby’s in het bekertoernooi geven kleur aan rustig voetbalweekeinde

Bron: www.pzc.nl

Het competitievoetbal ligt, op een enkele inhaalwedstrijd na, komend weekend stil. Maar dankzij het bekertoernooi staat er voor de liefhebber bijna overal in de provincie wel een aardig potje op het programma.

Daniel Vervelde 20-10-23, 15:08 Bron: PZC

De districtsbeker zorgt jaarlijks voor een groot aantal streekduels en ook in de eerste knock-out-ronde staan er komend weekend een aantal aantrekkelijke derby’s op het programma. Een échte burenruzie bijvoorbeeld, met SSV’65-Goes. De clubs liggen op sportpark Het Schenge direct naast elkaar, dus de bezoekers kunnen te voet naar de buurman.

Maar ook in andere delen van de provincie wordt de eer van de streek betwist. Op Schouwen-Duiveland staat het mooie duel Bruse Boys-MZC’11 zaterdag op het programma en in Zeeuws-Vlaanderen treffen HVV’24 en Groede elkaar. Op Walcheren wordt het zelfs kiezen voor de liefhebber, met Zeelandia Middelburg-SVOD’22 én VCK-De Noormannen.

Eerder deze week werd er op Walcheren overigens ook al een streekduel gespeeld in het bekertoernooi. Arnemuiden ging in Middelburg op bezoek bij FC Dauwendaele en drong als eerste Zeeuwse club door tot de derde ronde. De Arnemuidenaren wonnen met 1-3.

Voor twee Zeeuwse clubs zal het bekertoernooi komend weekend heel ver weg voelen. Zij komen ‘gewoon’ in competitieverband in actie. SKNWK speelt zaterdag in de vierde klasse C een uitwedstrijd bij Herkingen’55 en een dag later moet Hulsterloo in de vierde klasse A inhalen bij RSV.

Programma districtsbeker
SSV’65-Goes
FC Axel-Wolfaartsdijk
Terneuzense Boys-’s-Heer Arendskerke
Yerseke-RCS
Zeelandia Middelburg-SVOD’22
Bruse Boys-MZC’11
Patrijzen-Spui
VCK-De Noormannen
HVV’24-Groede (zondag)
Halsteren-Steen (zondag)

Inhaalduels
Herkingen’55-SKNWK (4C zaterdag)
RSV-Hulsterloo (4A zondag)