Clubs zetten officials in het zonnetje tijdens de Week van de Scheidsrechter

Bron: www.knvb.nl

Van pupillenbegeleider tot de scheidsrechter van de veteranen, en van prof in de eredivisie tot de verenigingsscheidsrechter bij het zesde, wekelijks zorgen talloze mensen ervoor dat er gevoetbald kan worden. Om al die scheidsrechters te bedanken voor hun inzet, hebben duizenden verenigingen scheidsrechters tijdens de Week van de Scheidsrechter van 30 september tot en met 8 oktober in het zonnetje gezet.

EGS ’20 uit het Brabantse Escharen nam een paar weken geleden al een voorschot op de Week van de Scheidsrechter. Tijdens de interland tussen de vrouwen van Oranje O19 en Oostenrijk O19 verzorgde de club een VIP-avond voor verenigingsscheidsrechters. Met een echte accreditatie om de nek genoten de arbiters eerst van soep met lekkere broodjes. Daarna gaf scheidsrechter betaald voetbal Stan Teuben een interessante presentatie over verschillende spelregels, waarna het gezelschap onder het genot van een hapje en drankje de vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd (7-2!) bekeek.

De vijftien aanwezige verenigingsscheidsrechters en de vereniging kijken terug op een geslaagde avond. “Onze club is een van de tien locaties waar Nederlandse jeugdelftallen wedstrijden spelen. Deze wedstrijd was vlak voor de Week van de Scheidsrechter en we vonden het heel erg leuk om tijdens zo’n mooie wedstrijd onze verenigingsscheidsrechters eens extra in het zonnetje te zetten. We waarderen de inzet van deze vrijwilligers enorm en dat wilden we zo laten blijken. Bovendien was het ook nog een leerzame avond door de presentatie van Stan Teuben”, zegt scheidsrechterscoördinator van EGS  ’20 Dick Cuijten.

De gebakjes bij VV Hierden. — Foto: KNVB Media

Kaaspakket van Sportlust ’46.

Bij VV Hierden stond voor alle (assistent-)scheidsrechters een gebakje klaar. Sportlust ’46 uit Woerden bedankte de officials tijdens de Week van de Scheidsrechter met een heerlijk en feestelijk ingepakt kaaspakket. Rohda Raalte verraste deze scheidsrechter met een fruitman en VV Actief uit Eelde overhandigde de officials een mooie en lekkere handgemaakte chocoladereep.

De Week van de Scheidsrechter is nu voorbij, maar we hopen dat iedereen ook buiten die ene week per jaar aandacht heeft voor de inzet van al onze scheidsrechters. Een handje voor en na de wedstrijd, een high-five en een vriendelijk woord van dank kosten niets, maar zijn tegelijkertijd van onschatbare waarde.