Eerste puntenverlies MZC’11 en Duiveland

Bron: www.wereldregio.nl

Duiveland-trainer Jordy Heikens en MZC’11-coach Harro Hazelaar waren na afloop van de derde speeldag van het seizoen 2023/2024 not amused.

Totaal onnodig liepen hun teams in respectievelijk de vierde klasse C en de tweede klasse E tegen het eerste puntenverlies aan. De Zierikzeese formatie redde pas in de slotfase een punt bij WHS toen Rody Vermue de 1-1 maakte. Met twee goede zeges op Terneuzen SVOD’22 viel het gelijkspel zaterdag in St. Annaland enigszins uit de toon. Met het oog op het treffen met koploper Heinenoord, volgende week op sportpark De Hogen Blok, had MZC’11 wat beter voor de dag willen komen. Hazelaar: “We hebben vandaag twee punten verloren tegen een matige ploeg. Maar wanneer je de kansen niet afmaakt, dan…”

Duiveland stapte in Nieuwerkerk ook met een rotgevoel van het veld na de derby tegen SKNWK. “We stonden met 0-2 voor”, reageerde Heikens op de eerste averij van dit seizoen. “Er was niets aan de hand maar door zwak verdedigen bij dode spelmomenten maakte SKNWK nog twee in de laatste tien minuten. Voor hun 1-2 had de 0-3 ook kunnen vallen, maar bij de 1-2 rook SKNWK bloed.” SKNWK-oefenmeester Johan Sulkers vond in deze dat zijn team veerkracht had getoond. “Ook is ons een penalty onthouden.” Dat bestreed Heikens dan weer.

Duiveland is na het gelijkspel nog wel koploper in de vierde klasse C maar deelt deze positie met WIK’57 dat tegen Fios volgens trainer Steven Seedo een ‘handbaluitslag’ op het scorebord zette. Maar de coach was na de 4-5 in Achthuizen verre van tevreden. “Gelukkig scoren we een keer meer dan de tegenstander. Het is nog niet best en we moeten nog heel heel veel stappen zetten en maken.”

Tussen de teleurstellingen van MZC’11 en Duiveland had Bruse Boys dit seizoen voor het eerst wat te juichen in de derde klasse B. Ze boekt op sportpark een terechte zege op Klundert. Coach Michel Maaskant doet zijn verhaal: “In de eerste helft waren we de betere en dwongen we constant kansen af. In de tweede helft zag je misschien een beetje angst om een goal tegen te krijgen wat eigenlijk op niets gebaseerd was. Uiteindelijk was er meer in evenwicht in de wedstrijd maar door een diepe bal werd Jarno van Nieuwenhuize bereikt. Hij speelt de keeper uit en maakte 1-0. In de laatste drie minuten had Kenneth Boogerd een goede redding en op de counter scoorden we 2-0.”

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse E:

WHS-MZC’11 1-1 (1-1 Rody Vermue)

Derde klasse B:

Bruse Boys-Internos 2-0 (1-0 Jarno van Nieuwenhuize, 2-0 Julian van Nieuwenhuize)

Vierde klasse C:

Fios-WIK’57 4-5 (1-1 Nick den Boer, 1-2 Dennis Dekker, 3-3 Colin van Wanrooij, 3-4 Arend van de Spek, 4-5 Colin van Wanrooij)

Colijnsplaatse Boys-Westhoek 1-2 (1-1 Delano Westerink, 1-2 Mark de Feiter)

Brouwershaven-Bevelanders 1-0 (1-0 Robin van Mourik)

SKNWK-Duiveland 2-2 (0-1 Stefan de Bruine, 0-2 Jael Breukel, 1-2 Tim de Looze, 2-2 Tim van der Cingel)

ZSC’62-WFB 2-3 (1-1 Ian van Essen, 2-2 Jesper Kriens)