Debutanten, derby’s en adieu lange bal: het gaat (eindelijk) weer om de knikkers in de lagere klassen van het amateurvoetbal

Bron: www.pzc.nl

Waar de Zeeuwse top-3 al even bezig is aan de competitie, beginnen de overige clubs dit weekend aan een nieuwe jaargang. De PZC blikt vooruit aan de hand van vijf geluiden uit de provincie.

Bruinisse

Luca de Bruine (18) begint met een goed gevoel aan de competitie. De spits van Bruse Boys maakte in de beker al drie doelpunten voor zijn nieuwe club. ,,Ik voel mij erg op mijn plek in Bruinisse.”

De Bruine is afkomstig uit een Nieuwerkerkse voetbalfamilie. Zijn broers Toby en Justin voetballen bij Brouwershaven, vader Jacky was vroeger een verdienstelijk spits van SKNWK. Bij die club begon Luca als 4-jarige. ,,Al vanaf een jonge leeftijd is voetbal mijn passie. Ik haal er mijn plezier uit. Bij SKNWK heb ik het altijd naar mijn zin gehad. Mede dankzij de mensen waarmee ik in het team zat en waarmee ik de voetbalvereniging deelde.”

Toen De Bruine vijftien was, stapte hij over naar de jeugd van MZC’11. Hij ontwikkelde zich er goed en belandde na een paar jaar bij het vlaggenschip van de jeugd, de JO19-1. Hij beleefde er zijn leukste seizoen qua voetbalniveau- en plezier. ,,Met geweldige trainers zoals Sven Heijboer, Misha Mes en Barry Hage speelden we in de hoofdklasse.”

Nu verdedigt de spits de kleuren van ‘Bru’, waar hij naar eigen zeggen goed opgevangen is. ,,Aan het begin van dit seizoen moest ik nog erg zoeken naar mijn voetballende talenten. Alles was nieuw en ik merkte toch dat het dan anders is. Ook moest ik wennen aan het seniorenvoetbal. Gelukkig herpakte ik mijzelf in de loop van de voorbereiding.”

Trainer Michel Maaskant toonde begrip voor zijn gewenningsperiode en behield het vertrouwen in De Bruine, die zich ambitieus toont. ,,Ik denk we in de top-5 mee kunnen draaien. Stiekem hoop ik op de top-3. Het team is fit en werkt hard voor elkaar. Ik wil dit jaar genoeg minuten maken en ervaring opdoen in het seniorenvoetbal. Uiteraard hoop ik ook veel goals voor Bruse Boys te maken.”

Lees hier verder https://www.pzc.nl/amateurvoetbal/debutanten-derby-s-en-adieu-lange-bal-het-gaat-eindelijk-weer-om-de-knikkers-in-de-lagere-klassen-van-het-amateurvoetbal~a0897c9b/

Luca de Bruine is vol vertrouwen bij zijn nieuwe club Bruse Boys. © Marieke Mandemaker