Dit zijn de indelingen voor het nieuwe voetbalseizoen

Bron: www.omroepzeeland.nl

De KNVB heeft de indeling voor de 1e klasse tot en met 5e klasse van het amateurvoetbal bekendgemaakt. Door de vele Zeeuwse vierdeklassers (39!) zijn er op dat niveau twee klassen bijgekomen in vergelijking met het afgelopen seizoen. Dat heeft te maken met het aantal Zeeuws-Vlaamse ploegen, dat overgestapt is naar het zaterdagvoetbal. De vierdeklassers zijn zoveel mogelijk geografisch ingedeeld.

1e klasse D

Terneuzense Boys is na de degradatie van SVOD’22 uit Oostkapelle de enige Zeeuwse eersteklasser. De ploeg van trainer Kevin Hollander is ingedeeld in de 1e klasse D, die onder het district West 2 valt. “Dit is een pittige klasse, er zitten geen ‘kleintjes’ bij”, aldus Hollander.
Indeling
BVCB, Brielle, DCV, NSVV, Nieuw Lekkerland, Papendrecht, SHO, Sliedrecht, Sparta, Spijkenisse, Terneuzense Boys, XerxesDZB, Zuidland

2e klasse E

De meest opvallende Zeeuwse club in deze klasse is Terneuzen, dat overgestapt is naar het zaterdagvoetbal. De 2e klasse bestaat twaalf clubs. Het aantal Zeeuwse clubs in de 2e klasse is behoorlijk minder in vergelijking met vorig seizoen omdat maar liefst vijf Zeeuwse ploegen uit de 2e klasse van vorig seizoen gedegradeerd zijn.
Indeling
Arnemuiden, DBGC, Heinenoord, Hellevoetsluis, MOC’17, MZC’11, Serooskerke, SVOD’22, Terneuzen, Walcheren, WHS, Yerseke.

3e klasse A zaterdag

Het aantal Zeeuwse derdeklassers is net te veel om er één klasse van te maken. Alleen Bruse Boys en Krabbendijke zijn niet in de ‘Zeeuwse’ 3e klasse A ingedeeld .
Indeling
‘s-Heer Arendskerke, FC Axel, FC Dauwendaele, Lewedorpse Boys, Luctor Heinkenszand, De Meeuwen, Patrijzen, RCS, SSV’65, VCK, VC Vlissingen, Wolfaartsdijk, Zaamslag, Zeelandia Middelburg

3e klasse B zaterdag

Bruse Boys en promovendus Krabbendijke zijn dus ingedeeld in de 3e klasse B, die uit veertien ploegen bestaat.
Indeling
Alliance, Bruse Boys, DVV’09, Den Bommel, Halsteren, Internos, Jonge Spartaan, Klundert, Kogelvangers, Krabbendijke, Prinsenland, Stellendam, VVC’68, Vrederust

4e klasse A zaterdag

Alle Zeeuwse-Vlaamse clubs, die overgestapt zijn naar het zaterdagvoetbal, zijn ingedeeld in de 4e klasse A, die uit twaalf ploegen bestaat. Aardenburg keert terug in de standaardcompetitie van de KNVB.
Indeling
Aardenburg, Cadzand, Corn Boys, DwO’15, HKW’21, IJzendijke, Oostburg, RIA Westdorpe, HBC’22, Schoondijke, Sluis en Spui.

4e klasse B zaterdag

Deze klasse telt veertien ploegen met clubs van Walcheren, Zuid-Beveland en Reimerswaal.
Indeling
Apollo’69, GPC Vlissingen, GOES, Jong Ambon, Kapelle, Kruiningen, MZVC, Nieuwdorp, Nieuwland, De Noormannen, Rillandia, Veere, Waarde, Wemeldinge.

4e klasse C zaterdag

In deze klasse zijn de ploegen uit Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland ingedeeld. De 4e klasse C telt twaalf ploegen.
Indeling
Bevelanders, Brouwershaven, Colijnsplaatse Boys, Duiveland, FIOS, Herkingen, SKNWK, SNS, FC De Westhoek’20, WFB, WIK’57, ZSC’62.

4e klasse D zaterdag

Alle vijf Thoolse clubs zijn ingedeeld in de ‘Brabantse’ 4e klasse D.
Indeling
DHV, DVO’60, De Fendert, Lepelstraatse Boys, NOAD’67, SC Stavenisse, SC Welberg, SPS, Seolto, Smerdiek, Steenbergen, Tholense Boys.

3e klasse A zondag

Breskens, Hontenisse, HVV’24 en STEEN zijn de enige Zeeuws-Vlaamse derdeklassers, die nog actief zijn in het zondagvoetbal.
Indeling
BSC, Breskens, Hontenisse, HVV’24, Rimboe, Rood Wit (W), Schijf, STEEN, VVR, Virtus, Wernhout, Zundert

4e klasse A zondag

Van de Zeeuws-Vlaamse 4e klasse is niets meer over doordat er clubs zijn overgestapt naar het zaterdagvoetbal. Clinge, Groede, Hulsterloo en Philippine zijn nog de enige ploegen die in deze competitie spelen.
Indeling
Clinge, DSE, Grenswachters, Groede, Hoeven, Hulsterloo, De Markiezaten, ODIO, Philippine, RSV, Sprundel, WVV’67.

5e klasse A zondag

Graauw, Koewacht, SDO’63 en Vogelwaarde zijn ingedeeld in de 5e klasse A, die uit slechts elf ploegen bestaat.
Indeling
Achtmaal, Graauw, HSC’28, Koewacht, METO, NSV, NVS, De Schutters, SDO’63, Vivoo, Vogelwaarde
De wedstrijdprogramma’s van de 1e t/m 5e klasse worden op zaterdag 12 augustus bekendgemaakt. Die dag begint het nieuwe voetbalseizoen officieel met de wedstrijden in de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker.
Belangrijke data in aanloop naar het nieuwe seizoen
  • 28 juli: Publicatie bekerindelingen
  • 29 juli: Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie
  • 12 augustusStart voorronde KNVB Beker en publicatie wedstrijdprogramma’s 1e klasse t/m 5e klasse
  • 19/20 augustus: Start Derde Divisie
  • 26/27 augustus: Start Vierde Divisie
  • 2/3 september: Start bekercompetitie categorie A en B
  • 23/24 september: Start competitie categorie A en B