Overzicht klasse-indeling seizoen 2023/’24 veldvoetbal categorie B

Bron: www.knvb.nl

Verenigingen hebben de afgelopen weken teams ingeschreven voor de veldcompetitie van komend seizoen. Vanuit die inschrijvingen heeft de KNVB de klasse-indeling voor de categorie B en de Hoofdklasse jeugd gemaakt. Hierbij publiceren we een overzicht van de klasse-indeling. Verenigingen kunnen controleren of teams op het gewenste niveau zijn ingedeeld en het aanbod zien van teams per leeftijdscategorie en klasse.

De indelingen zijn te bekijken via onderstaande documenten. Op de lijsten zijn de inschrijvingen van de vereniging te vinden. Mutaties die na het inzenden van het inschrijfformulier zijn binnengekomen, zijn hier nog niet in meegenomen. Hierover hoeft geen nieuwe of extra melding bij de KNVB te worden gedaan.

De KNVB verzoekt verenigingsvertegenwoordigers de indelingen te controleren en eventuele verzoeken voor het wijzigen van klasse-niveau uiterlijk 9 juli te mailen naar contact@knvb.nl. Doe dit met in de onderwerpregel ‘klasse-indeling categorie B’. Op die manier kunnen de mails snel behandeld worden.

Uitleg gebruik documenten

Kies het document van het district van jouw vereniging. Open het Excelbestand. Je kunt met het filter in de bovenste regel kiezen welke selectie wordt getoond. Gebruik daarvoor het pijltje achter de tekst in de groene regel.

Voorbeeld:

Stel dat je een overzicht wil van de inschrijving of het aanbod van de Meiden O17. Je hebt 2 opties om te filteren:

  1. Kies het filter (bovenste regel) in het document in de kolom “Naam team” en de-selecteer alles. Zet vervolgens een vinkje bij alle opties voor de MO17 (MO17-1, MO17-2 enz.). Kies daarna het filter in de kolom van de gewenste klasse en herhaal de keuze-opties. Wat volgt is een weergave van de inschrijving en het aanbod voor de gekozen teams en klasse.
  2. Kies het filter (bovenste regel) in het document in de kolom “Aanduiding na inschrijving” en de-selecteer alles. Zet vervolgens een vinkje bij een gekozen categorie (bijv. “239 Meiden Onder 17”). Kies vervolgens het filter in de kolom van de gewenste klasse en herhaal de keuze-opties. Wat volgt is een weergave van de inschrijving en het aanbod in deze leeftijdscategorie en klasse.

Uiteraard kun je het document opslaan op je eigen computer zodat je niet steeds het document hoeft te zoeken op de KNVB website.

Vullen bondsteams

Denk eraan dat de bondsteams tussen 2 en 9 juli gevuld moeten worden. Meer informatie over het vullen van de bondsteams vind je hier.