Pluim voor Peter v/d Cingel voor zijn rol als interim trainer/coach S.K.N.W.K. 1

Nu het voetbalseizoen 2022-2023 er echt opzit, kijken we nog eventjes terug. Het was voor ons vlaggenschip een bewogen seizoen. Na de winst vorig seizoen in de allerlaatste wedstrijd die gespeeld kon worden, de finale van de na-competitie tegen Wolfaartsdijk 1 (1-0 winst), promoveerden de blauw/zwarten en werd een lang gekoesterde droom weer eens werkelijkheid. We gingen weer spelen in de 3e klas !!

Echter wisten we bij voorbaat uiteraard dat het een lastig jaar zou worden. Door de versterkte promotie/degradatie regels voor dit seizoen moesten de blauw/zwarten minimaal 8e worden in de competitie om ‘veilig’ te zijn. De drie plaatsen daarna betekende na-competitie en de overige twee plekken (we zaten namelijk in een competitie met 13 ploegen) zouden degradatie betekenen. Dit opgeteld met de pittige indeling in de 3e klas B zorgden ervoor dat we gewaarschuwd waren en dat we ons zeker niet rijk konden rekenden.

De start van de competitie was dramatisch te noemen. Immers werd de seizoen ouverture in en tegen Kapelle met maar liefst 7-0 verloren 🙁 Echter de week erop kwam de kampioen uit de 4e klas van het seizoen ervoor (de klas waaruit S.K.N.W.K. dus via de na-competitie promoveerde) Kruiningen op bezoek op Het Springer. En hoe het ging, is nog een raadsel (vooral de doelman van de gasten bleek een sta-in-de-weg), maar ondanks diverse prima kansen eindigde het duel in 0-0. Terwijl drie punten absoluut op zijn plaats waren geweest.

De week erop uit naar Den Bommel. Bij een 1-2 voorsprong in de slotfase een goede mogelijk op 1-3, maar helaas. Uit de counter werd het zelfs 2-2 en uiteindelijk in de blessuretijd opnieuw het deksel op de neus voor de blauw/zwarten, 3-2 nederlaag. Welkom in de 3e klasse S.K.N.W.K. 1 !!

Het was vooral heel wisselvallig voor de winsterstop. Een puntje tegen (toen nog) hoogvlieger Halsteren, 1-1. Maar ook weer grote zeperds tegen Tholense Boys (6-0), D.V.V. ’09 (0-6) en Kogelvangers 6-1. Uiteindelijk zouden we de winsterstop nog best goed ingaan. Op 10 december jl. werd op eigen veld de derby tegen Z.S.C. ’62 1 met 4-2 gewonnen. Helaas konden we na de winterstop met slechts één winstpartij (3-0 tegen Kapelle) in vier duels geen vervolg geven.

Uiteindelijk werd op 28 februari van dit jaar na overleg met een delegatie van de spelersgroep van S.K.N.W.K. 1, de technische staf en het hoofdbestuur met hoofdtrainer Johnny van Dijke besloten om per direct uit elkaar gaan. Het bleek dat de koek op was tussen spelersgroep en trainer.

Echter wie moet dit dan op zich gaan nemen ?? Leider van het 1e elftal Peter v/d Cingel was bereid om de trainingen op dinsdag en donderdag en de coaching tijdens de wedstrijden op zich te nemen en zodoende stond hij de afgelopen 3 maanden als hoofdtrainer/coach voor de groep. Dit overigens na toestemming van de K.N.V.B. (immers Peter beschikt niet over de juiste papieren).

Helaas was er geen sprake van een gewenst schokeffect en moe(s)ten we uiteindelijk concluderen dat we toch (net) te kort zijn gekomen in de 3e klas. En zodoende is het sprookje na één seizoen weer over en mogen we het volgend seizoen weer in de 4e klas proberen. Echter zagen we ook dat we vooral in de laatste fase van de competitie, tegen ook gewoon hele goede en soms ook duidelijk betere tegenstanders, het uiteindelijk goed hebben gedaan. We hadden niet meer van die grote zeperds en zijn geen enkele keer meer weggespeeld.

S.K.N.W.K. en Z.S.C. ’62 degradeerden rechtstreeks. Echter na de na-competitieduels van de afgelopen weken hebben ook de nummers 9, 10 en 11 van dit seizoen het niet gered en spelen ook zij aankomend seizoen 4e klas.

En met een beetje meer geluk (??) hadden er misschien ook nog zeker (betere) resultaten in gezeten. Hopelijk was het een leerzaam seizoen en nemen ‘we’ dit als bagage mee naar de komende seizoenen. Maar uiteindelijk sta je aan het einde van de competitie toch gewoon waar je hoort te staan.

Dit waren de resultaten onder leiding van interim trainer/coach Peter v/d Cingel

Vanaf deze plaats een dankwoord voor Peter voor zijn inzet en de wijze waarop hij de afgelopen maanden S.K.N.W.K. 1 heeft geleid en onze club heeft vertegenwoordigd !! Klasse Peter. Overigens ook complimenten aan de spelersgroep die tot op de laatste wedstrijden hebben gestreden voor een beter resultaat (plaats in de na-competitie), maar het mocht helaas dus niet zo zijn.

Gelukkig heeft Peter alsnog besloten om zijn functie als leider nu weer op te pakken en zal hij aankomende seizoen onze nieuwe hoofdtrainer Johan Sulkers bijstaan als elftalleider. We wensen ze hierbij heel veel succes toe.

1 reactie op "Pluim voor Peter v/d Cingel voor zijn rol als interim trainer/coach S.K.N.W.K. 1"

  1. Oud collega | 18-06-2023 at 18:33 |

    Zeker complimenten Peter je mag trots op jezelf zijn .👍👌

Reacties gesloten.