Martin Kiesenberg behaalt diploma Juniorentrainer bij de K.N.V.B.

Jeugdtrainer Martin Kiesenberg heeft onlangs zijn diploma Juniorentrainer behaald. Hij heeft hiervoor een cursus gevolgd bij de K.N.V.B. De opleiding bestond uit 8 bijeenkomsten. Deze vonden plaats bij Zeelandia/Middelburg. De 1e bijeenkomst was  6 februari en de laatste gisteren, maandag 5 juni.

De opleiding stond in het teken van de leeftijdscategorie JO13-JO19. De leeftijdsspecifieke kenmerken van die teams werden besproken van jong naar oud.

Wat werd er geleerd:
– Het voorbereiden en begeleiden van wedstrijden.
– Het voorbereiden en geven van trainingen.
– De teamfuncties, teamtaken en voetbalhandelingen werden doorgenomen.
– Trainingen opzoeken in de K.N.V.B Rinus app

Martin schrijft zelf het volgende over zijn ervaringen: “Ik vind het een goede opleiding voor iedere trainer die een junioren team gaat trainen en begeleiden. Voor mezelf heb ik geleerd om anders naar mijn spelers te kijken, het praatje-plaatje-daadje gebruik ik nu nog beter. Ook het praten met de andere trainers over hun ervaringen en hoe zij het aanpakken vind ik heel leerzaam”.

Vanaf deze plaats willen we Martin uiteraard ook feliciteren met het behalen van zijn diploma. We hopen dat we hem als club nog heel lang actief op het veld zullen zien als trainer/leider/coach bij S.K.N.W.K.

Martin ontvangt zijn diploma van K.N.V.B.-docent Adil Fertoute