Na ZSC’62 bewandelt ook SKNWK de weg naar de vierde klasse

DERDE KLASSE B In navolging van ZSC’62 daalt ook SKNWK af naar de vierde klasse. De ploeg uit Nieuwerkerk ging in de derde klasse B in eigen huis op de valreep onderuit tegen titelkandidaat De Jonge Spartaan: 3-4. Kruiningen verloor nipt bij Halsteren (3-2) en weet dat het nacompetitie speelt.

Ben van den Aarssen 20-05-23, 19:32 Bron: PZC

Tholense Boys wacht hetzelfde lot en moest diep buigen voor het nog steeds niet veilige Kapelle: 1-4. Bruse Boys kwam juist tekort tegen het ook op de titel azende Prinsenland: 1-2. Lijstaanvoerder Moc’17 liet na rust weinig heel van ZSC’62: 7-1.

Halsteren-Kruiningen 3-2: De thuisclub kwam vroeg op voorsprong door een treffer van de lange spits Wesley van Zon: 1-0. Steffan van Houte bracht Kruiningen al snel op gelijke hoogte: 1-1. De ploeg van Marvin Paauwe speelde naar behoren en kreeg via Indy van der Sluis zelfs een open kans op een tweede doelpunt. De bal ging er niet in en vanuit de omschakeling zorgde Noël van Kaam voor de 2-1 ruststand. Halverwege de tweede helft besliste Van Zon het duel met een mooi schot, na onnodig balverlies bij de bezoekers: 3-1. In de extra tijd bracht Tygo Kole de 3-2 op het bord, te laat om nog een remise uit het vuur te slepen. Paauwe noemde de tweede Halsterse treffer het kantelpunt. ,,We worden op de cruciale momenten steeds geklopt. Dat is het verschil.’’

MOC’17-ZSC’62 7-1: De ploeg uit Scharendijke bleef ruim een halfuur overeind en kwam zelfs op voorsprong, bij een kopbal in eigen doel van de Bergse verdediger Jens Koopman: 0-1. Uit een spelhervatting kopte Tom van Oers even later de 1-1 binnen. ,,De kleinste man van het veld’’, stelde ZSC-coach Edwin Kriens fijntjes vast. ,,Corners en vrije trappen doen ons keer op keer de das om.’’ Ui een gemakkelijk gegeven strafschop zorgde Brian Kruf voor de 2-1 ruststand. In de tweede helft volgden de Bergse goals elkaar in hoog tempo op. De Bergse aanvoerder Tom Sanen tekende voor de 3-1 en 4-1, gevolgd door de 5-1 Hein Loman 5-1. Invaller Wassim Chetbi pikte een goaltje mee en uitblinker Sanen legde de 7-1 in de kruising. Kriens zag zijn team na rust in elkaar storten. ,,Het pijpje was leeg.’’

SKNWK-De Jonge Spartaan 3-4: Voor de pauze stopte doelman Daan van der Cingel een strafschop, zodat SKNWK zonder kleerscheuren de rust bereikte. De zelden scorende rechtsback Wouter Hartog zette de vol overgave spelende thuisclub na de pauze op voorsprong: 1-0. De ploeg uit Middelharnis kwam langszij via Gerben Prins 1-1. SKNWK streed voor wat het waard was, ook na een rode kaart voor de natrappende Tim de Looze. Dominique Prins zorgde vanuit de tweede lijn met een verwoestend schot in de kruising zelfs voor de 2-1 voorsprong. 2-1. Na de gelijkmaker van Juul Peeman (2-2) richtte SKNWK zich nog een keer op en nam het via uitblinker Remco van de Berge opnieuw de leiding: 3-2. De Jonge Spartaan voerde de druk op en kwam in de slotfase op gelijke hoogte, dankzij een treffer van Koen Vervloed: 3-3. Coach Peter van der Cingel wist dat een gelijkspel voor zijn team te weinig was en nam alle risico’s. Aan de overkant profiteerde Juul Peeman 3-4. ,,Het was de dood of de gladiolen’, zei Van der Cingel. ,,Ik ben trots op de veerkracht van de ploeg. Het is een leerzaam jaar geweest.’’

Bruse Boys-Prinsenland 1-2: Doelman Kenneth Boogaard ging voor rust in de fout bij de openingstreffer van Derrik Vinjé: 0-1. Daarvoor waren de beste kansen voor de thuisclub geweest. Na een sterke actie over de linkerkant legde Vinjé in het tweede bedrijf met een bloedmooie volley de 0-2 binnen. Met nog twintig minuten op de klok zorgde Jeand Doest voor de aansluitingstreffer (1-2) en sloop de angst in de op de titel jagende Brabantse ploeg. Bru-coach Michel Maaskant moest andermaal constateren dat zijn team goed voetbal te vaak niet weet om te zetten in resultaat. ,,Voorin hadden we net geen stootkracht genoeg.’’

Tholense Boys-Kapelle 1-4: Uit een hoekschop kopte Koen van Os voor rust de 0-1 binnen. Kapelle kwam na de pauze sterk uit de kleedkamer en liep met treffer van Marcus Joosse uit naar 0-2. Jake Eversdijk werkte in de herkansing de 0-3 over de lijn, nadat Van Os eerst de paal had geraakt. Laurens Bovenberg zorgde voor de Thoolse eretreffer, na een mooie aanval over diverse schijven: 1-3. De thuisclub was dicht bij de aansluitingstreffer, maar bij een uitval sloeg Jeroen van Overloop toe: 1-4. Kapelle-coach Shane van Bogaert baalde dat concurrent Den Bommel verassend ook de volle buit bij DVV’09 pakte. ,,Maar zij moeten in de achtervolging op ons, en niet andersom. Winnen tegen Bruinisse wordt op de slotdag de opdracht.’’