Titelstrijd in 3B weer helemaal open na bezwaren Prinsenland over ‘administratieve fout’ Halsteren

Bron: www.bndestem.nl

Titelstrijd in 3B weer helemaal open na bezwaren Prinsenland over ‘administratieve fout’ Halsteren
Het duel tussen het zaterdagteam van Halsteren en Prinsenland moet komende dinsdagavond worden overgespeeld. Dat is het vonnis van de KNVB nadat de club uit Dinteloord aan de bel trok vanwege het opstellen van Merlijn Roels. Roels had niet meer in actie mogen komen in dat op 29 april door Prinsenland met 4-3 verloren duel.

Ben van den Aarssen, Stan Kemps 17-05-23, 20:04 Laatste update: 17-05-23, 20:37
Eerder dit seizoen speelde Roels volgens de bond 15 wedstrijden voor het zondagteam van Halsteren, waardoor hij niet meer speelgerechtigd was voor de zaterdagtak. Wedstrijdsecretaris Nico Verhoeven van Prinsenland is blij met de uitspraak die de titelstrijd in de derde klasse B nog meer op scherp zet. ,,Het is een administratieve fout van Halsteren, met verstrekkende gevolgen.” Prinsenland-trainer Natalino Storelli bracht de zaak kort na de betreffende wedstrijd aan het rollen. ,,Onze trainer houdt alles in de voetballerij bij.”

Rugnummers verwisseld
Op de via Sportlink te raadplegen wedstijdformulieren is te lezen dat Roels in september met het zondagteam tegen Juliana’31 als invaller in actie kwam. Die informatie is echter onjuist, zegt Halsteren-secretaris Patrick Koek. ,,Maar ons bewijsmateriaal is door de bond niet geaccepteerd.” Halsteren gaf de bond in eerste termijn inzage in het eigen Twitter-kanaal, waarin Roels bij Juliana’31 bankzitter blijft en Redwan Zerhouni in de ploeg komt. ,,De scheidsrechter heeft destijds rugnummers verwisseld en een fout gemaakt. Onze fout is geweest dat wij het wedstrijdformulier destijds niet hebben gecontroleerd.”

Halsteren kreeg een schikkingsvoorstel van één wedstrijdpunt en een geldboete opgelegd. Merlijn Roels werd voorwaardelijk geschorst. Omdat Roels in de vierde divisie weinig aan spelen toekomt, besloten bestuur en technische staf na uitvoerig beraad om de speler ook toe te voegen aan de zaterdagselectie van de zaterdag. Secretaris Koek noemt het een weloverwogen beslissing. ,,We wisten dat Merlijn na vijftien duels voor de zondag ‘vastgespeeld’ zou zijn. Voor we die beslissing namen hebben we onze eigen administraties uiteraard heel secuur doorgespit.”

Eerlijke competitie
Verhoeven vindt dat de competitie een eerlijk verloop moet krijgen. ,,Wij hebben bezwaar gemaakt tegen de uitslag. Met sancties richting Halsteren schieten wij niks op.” Woensdagmiddag kwam de bond met haar vonnis. Halsteren moet ook twee andere wedstrijden tegen het al gedegradeerde ZSC’62 en De Jonge Spartaan op de kortst mogelijke termijn inhalen.

Ook De Jonge Spartaan, dat op 22 april verloor van Halsteren, heeft volgens Verhoeven alle belang bij het overspelen van hun duel. ,,Zij doen nog volop mee voor de periode en maken theoretisch ook nog kans op de titel.’’ ZSC, dat op 15 april met 3-1 verloor bij Halsteren, mag nu zelfs in theorie weer hopen op behoud. Ook bij die twee wedstrijden had Roels niet mogen spelen.

Bij lijstaanvoerder Moc’17 komt de beslissing van de KNVB hard aan en wordt gesproken over competitievervalsing. De Bergenaren hebben op dit moment drie punten voorsprong op Prinsenland. Bij winst dinsdagavond komen de Dinteloorders plots op gelijke hoogte, als beide teams tenminste zaterdag niet struikelen. Moc neemt het op tegen de rode lantaarndrager ZSC. Prinsenland reist af naar Bruse Boys.