MZC’11 houdt flinterdunne marge, SKNWK en ZSC’62 aan zijden draadje

Bron: www.wereldregio.nl

MZC’11 houdt na een solide 4-0-zege op De Meeuwen alles in eigen hand om lijfsbehoud in de tweede klasse G veilig te stellen, al zijn de marges nog flinterdun.

“Na de 1-0 zijn we niet meer in de problemen geweest”, aldus MZC’11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse, die nog wel genoeg zorgen heeft over de ranglijst. De Zierikzeese formatie heeft na 22 speeldagen 30 punten, twee punten dan Walcheren dat negende staat. Deze notering betekent na 26 duels spelen om lijfsbehoud. Op 20 mei spelen de twee in Vlissingen tegen elkaar.

In de derde klasse B hield ZSC’62, samen met SKNWK de degradatiekandidaten, een punt over aan het treffen tegen Tholense Boys. ZSC’62 was voor rust beter dan erna toen de Thoolse ploeg de betere mogelijkheden had. Trainer Edwin Kriens: “We hadden vandaag een goede beleving en gestreden voor iedere meter”. Ondanks de lovende woorden van de coach is het einde van ZSC’62 in de huidige afdeling bijna nabij. Dat kan – dat geldt ook voor SKNWK – volgend weekend al het geval zijn wanneer hetzelfde Tholense Boys en Kruiningen punten pakken en ZSC’62 bij Bruse Boys verliest. De ploeg van trainer Michel Maaskant ging zaterdag met 2-1 onderuit bij Kogelvangers maar kan weinig meer gebeuren.

Voor Westhoek staat er in de vierde klasse B nog voldoende op het spel. Na het 1-1-gelijkspel tegen Wolfaartsdijk, waardoor die ploeg zaterdag officieus kampioen is geworden, leidt de ploeg van oefenmeester Henk Schouten de dans in de strijd om de derde periode.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse G:
MZC’11-De Meeuwen 4-0 (1-0 Jesse van Vlies, 2-0 Sander Backx (foto), 3-0 Sander van Vossen 4-0 Luuk van Vossen)

Derde klasse B:
ZSC’62-Tholense Boys 0-0

Kogelvangers-Bruse Boys 2-1 (2-1 Tim von Unen)

SKNWK vrij

Vierde klasse B:
Duiveland-Brouwershaven 2-1 (1-0 Dylan van Klinken, 1-1 Martijn Dalebout, 2-1 Thijs Rentier)

SNS-WIK’57 3-4 (2-1 Colin van Wanrooij, 2-2 Frank den Boer, 2-3 en 3-4 Nick den Boer)

Wolfaartsdijk-Westhoek 1-1 (1-1 Lennart Padmos)