Kampioenskandidaten MOC’17 en Prinsenland maken geen fout

Bron: www.bndestem.nl

ZATERDAG 3B Koploper Moc’17 won in een matig duel met 0-2 bij SKNWK. Naaste achtervolger Prinsenland maakte bij Kruiningen meer indruk en schreef een 0-3 zege bij. Tholense Boys ging zwaar onderuit in de derby tegen Kogelvangers (0-4) en lijkt via de nacompetitie te moeten strijden voor behoud. Halsteren trok in de tweede helft tegen ZSC’62 de zege naar zich toe: 3-1.

Ben van den Aarssen 15-04-23, 20:13 Laatste update: 20:45

Tholense Boys-Kogelvangers (0-2) 0-1 Edgar van der Giesen, 0-2 Jorn Moerland, 0-3 Youri van Laarhoven, 0-4 Robert Braber.

Het nog altijd met veel invallers spelende Tholense Boys kon niet op tegen een sterk uit de startblokken komend Kogelvangers. Al in het eerste kwartier wisten Edgar van der Giesen en Jorn Moerland de Tholenaren op een 0-2 achterstand te zetten. Kort na de hervatting sloegen Youri van Laarhoven en Robert Braber toe en keek de ploeg van Arie van der Zouwen tegen een negatieve marge van vier aan. Kogelvangers-woordvoerder René Opschoor sprak van een gemakkelijke zege. ,,Tholen kon geen potten breken.’’

SKNWK-Moc’17 (0-2) 0-1 Joshua Becht, 0-2 Milad Najib.

De Bergenaren kregen de doelpunten bij de degradatiekandidaat uit Nieuwerkerk in de schoot geworpen. De naar Dosko vertrekkende Joshua Becht schoot van ruim dertig meter een vrije trap binnen: 0-1. Een slecht weggewerkte voorzet leverde de 0-2 van Milad Najib op. In de tweede helft werd de lijstaanvoerder in de verdediging gedrukt en was er zelfs een open kans voor de thuisclub, via Tim de Looze. De zege voor de ploeg van Remco van Haaren kwam echter niet gevaar.

Kruiningen-Prinsenland (0-2) 0-1 Martijn Visser, 0-2 Jim Kanters, 0-3 Rik van Langerak. Rood: Rik van Langerak (Prinsenland).

Een oppermachtig Prinsenland nam al voor rust afstand, dankzij treffers van Martijn Visser en Jim Kanters. Coach Natalino Storelli vond het een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. ,,We waren heel lief.’’ Storelli was wel blij met de doelpuntenmakers. ,,Twee echte Prinsenland-jongens die nog veel verder kunnen groeien.’’ In de slotfase zorgde Rik van Langerak voor de beslissing: 0-3. Bij het vieren van zijn goal maakte Van Langerak domme opmerkingen, die met rood werden bestraft. Storelli nam het voor zijn speler op. ,,Het waren de emoties die naar buiten kwamen. Hij werkt hard om meer minuten te krijgen.’’

Halsteren-ZSC’62 3-1 (0-1) 0-1 Mike de Voogd, 1-1 Thom Luyks, 2-1 Sven Oerlemans, 3-1 Merlijn Roels.

Bij een 0-1 achterstand stelde Halsteren-coach Erik van der Giesen in de rust orde op zaken. ,,Na een matige eerste helft was het nodig was het zaak om alle koppen dezelfde kant op te krijgen.’’ De thuisclub kroop daarna nog wel door het oog van de naald, bij een door Jesper Kriens gemiste strafschop. De doorgaans bij de zondagselectie behorende Merlijn Roels besliste het duel in de slotfase: 3-1.