Spanning zit er goed op bij MZC’11 na terechte nederlaag

MZC’11 waande zich lange tijd redelijk veilig met betrekking tot direct lijfsbehoud in de tweede klasse G, maar na het zesde duel op rij zonder winst zit de spanning er helemaal op.

Die zesde wedstrijd werd zaterdag volkomen terecht verloren. Nummer twee Zuidland was met 4-0 een terechte winnaar over de Zierikzeese formatie, die de laatste vijf wedstrijden nog wel een paar moet gaan winnen om de negende plaats of lager te ontlopen. Het goede nieuws dat MZC’11 tegen de ‘mindere goeden’ mag, het slechte nieuws is dat het gat met die negende plaats slechts een punt is. Met andere woorden: MZC’11 moet flink aan de bak om nacompetitie, met als mogelijk gevolg degradatie naar de derde klasse, te ontlopen.

Waar MZC’11 zich eventueel via de nacompetitie kan veilig spelen, moeten ZSC’62 en SKNWK elke week meer hopen op een klein mirakel. Beide ploegen verloren zaterdag van een Brabantse tegenstander. ZSC’62 had tegen Halsteren op 0-2 kunnen komen, maar Jesper Kriens, die de assist voor de 0-1 gaf, miste een strafschop en kopte in de rebound de bal op de lat. Dit gebeurde tien minuten na rust na ene goede eerste helft van de ploeg van trainer Edwin Kriens. Vijf minuten na de ‘missers’ van Jesper Kriens maakte Halstern 1-1 en kort erop 2-1. Vijf minuten gooide de thuisploeg de deur helemaal op slot met de 3-1. Kriens: “Het was een goede eerste helft en een matige tweede helft”.
Poulegenoot SKNWK verkocht haar huid duur tegen MOC’17. Met een beetje hulp van de wind maakte de Bergse koploper voor rust het verschil op sportpark Het Springer. Na rust zette SKNWK MOC’17 constant onder druk, maar kansen waren niet aan Tim de Looze en Jarno van Nieuwenhuize besteed. MOC was nog tweemaal via een counter gevaarlijk maar vond SKNWK-goalie Daan van der Cingel in haar weg op weg naar meer succes in Nieuwerkerk. “Ik heb betere ploegen tegenover ons gehad”, meldde interim-trainer Peter van der Cingel ook nog.

In de vierde klasse B kwam Brouwershaven nog wel op voorsprong tegen koploper Wolfaartsdijk, maar de achterstand was voor rust al weer omgebogen door het team van oud Bruse Boys-trainer Carlos de Jonge. Toen tien minuten na de rust de 1-3 viel, kwam Wolfaartsdijk weer een stap dichterbij de titel. Onder de aanstaande kampioen streden Duiveland en Herkingen’55 om de tweede plek. Deze viel zaterdag met 2-1 in het voordeel uit van de Flakkeese ploeg. Duiveland-coach Jordy Heikens: “Het was een slechte wedstrijd van beide kanten op een slecht veld. De eerste twintig minuten waren we de bovenliggende partij maar daarna zijn we ver van ons niveau verwijderd gebleven. Herkingen was opportunistischer en gretiger op de beslissende momenten”.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse G:
Zuidland-MZC’11 4-0

Derde klasse B:
Halsteren-ZSC’62 3-1 (0-1 Mike de Voogd)

Bruse Boys vrij

SKNWK-MOC’17 0-2

Vierde klasse B:
WIK’57-Colijnsplaatse Boys 4-3 (1-0 Colin van Wanrooij, 2-0 Jochem den Hartog, 3-3 Colin van Wanrooij ,4-3 Frank den Boer)

Westhoek-Goes 1-0 (1-0 Lennart Padmos)

Herkingen’55-Duiveland 2-1 (0-1 Dylan van Klinken)

Brouwershaven-Wolfaartsdijk 1-4 (1-0 Senna Steenhorst)