Gezellig ‘Avondje NAC’ geweldige ervaring voor S.K.N.W.K.-jeugd

Zoals we inmiddels gewend zijn bij onze club gaan we jaarlijks naar een wedstrijd in het Betaald Voetbal. Zo hebben we gisteren, vrijdag 7 april 2023, met onze jeugd inclusief leiders/trainers en andere vrijwilligers een bezoekje gebracht aan een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Nadat we de laatste jaren met veel succes een aantal keren naar Rotterdam zijn geweest voor een wedstrijd van Excelsior togen we deze keer naar Breda. Deze keer namen we namelijk plaats in het Rat Verlegh Stadion om getuige te zijn van een gezellig ‘Avondje NAC’.

Dat er ook deze keer weer heel veel animo voor was bleek wel uit het aantal aanmeldingen. Er gingen spelers en speelsters mee van S.K.N.W.K. JO9-1, JO10-1, JO11-1JM en JO17-1. Maar ook van onze combinatieteams ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO13-1 en ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM en de meiden van ST SJO B.D.C./S.K.N.W.K. MO15-1. Uiteindelijk waren er maar liefst 82 aanmeldingen!! Dat betekende deze keer dat we met een dubbeldekker bus gingen.

Het was verzamelen rond 17:45 uur. Omstreeks 18:00 uur vetrokde bus richting Breda. Nog eventjes twee meiden oppikken in Oosterland en na een voorspoedige reis waren we rond het klokje van 19:00 uur bij de parkeerplaats van het stadion. Na nog wat tegenwerking van een verkeerslicht konden we voor het stadion uitstappen. Eerst nog eventjes met z’n allen op de foto en daarna kon na een stukje lopen om het stadion een plekje worden gezocht op de tribune in vak B1 waar om 20:00 uur werd afgetrapt.

De uitsupporters van FC Den Bosch (waar we vlak bij zaten) waren blijkbaar heel blij met onze komst, want zij staken zelf rookbommen af in onze kleuren 😉 Na een saaie eerste helft met een 0-0 tussenstand ontdooide het duel gelukkig nog wel in de 2e helft. Met twee snelle doelpunten achter elkaar kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Niet iedereen heeft deze doelpunten gezien, want het was ook mogelijk om tijdens de wedstrijd in het stadion nog wat eten en/of drinken te kopen. Zo geschiedde 🙂

Iets voor tien uur blies scheidsrechter Bas Nijhuis voor het einde van de wedstrijd. En zo waren we getuige van een ‘Avondje NAC’.

Nu was het zaak alles te verzamelen voor de terugreis. Velen moesten na al het eten en drinken eerst nog eventjes een wc opzoeken, maar nadat ook ‘de blaasjes’ waren geleegd en iedereen bij het stadion was verzameld, konden we weer richting de bus. Tegen 22:30 uur kon de terugreis worden ingezet en na nog een tussenstop in Oosterland waren we iets na half 12 weer bij Het Springer waar iedereen kon worden opgehaald.

Het was echt weer een geslaagd avondje voor onze jeugd !! Dank aan de organisatie voor dit geweldige uitje voor de S.K.N.W.K.-jeugd. Volgend seizoen gaan we zeker weer !

Bekijk meer foto’s van dit geslaagde uitje elders op de site in Het Fotoboek.