Voetbalclubs maken kans op gratis warmtepomp tijdens Groene Clubweken

Bron: www.knvb.nl

Van donderdag 9 maart tot en met zondag 9 april organiseren Mitsubishi Electric en de KNVB de eerste editie van de Groene Clubweken. Deze actieperiode staat in het teken van verduurzaming voor sportaccommodaties van voetbalverenigingen. Bovendien maken voetbalclubs tijdens de Groene Clubweken kans om een premium warmtepomp voor het eigen complex te winnen.

Verenigingen die willen meedingen naar een premium warmtepomp ter waarde van 30.000 euro kunnen zich in de persoon van een clubbestuurder of secretaris opgeven via de actiepagina. Na het invullen van club- en contactgegevens ontvangt iedere deelnemer een online motivatieformulier. Dan is het aan de clubbestuurder of secretaris om zo goed mogelijk onder woorden te brengen waarom zijn of haar club de premium warmtepomp het meest verdient. Onder alle inzendingen worden drie warmtepompen vergeven aan de drie clubs met de beste motivatie. Alle 2865 bij de KNVB aangesloten voetbalclubs kunnen meedoen.

Online seminar

Naast de winactie vindt er tijdens de Groene Clubweken op donderdag 16 maart van19.30 tot uur een online seminar plaats waar voetbalclubs meer informatie kunnen inwinnen over verduurzaming van hun complex. Martijn van Leerdam (Clubexpert Mitsubishi Electric),Tim Hofman (Programmamanager Duurzaamheid KNVB) en een clubbestuurder met relevante ervaring bespreken tijdens het online uurtje ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, mogelijkheden voor subsidies en handige tips voor besparingen op de club. Deelnemers kunnen tijdens de webinar, dat gepresenteerd wordt door Fresia Cousiño Arias,(ESPN) bovendien volop vragen stellen.

In oktober 2022 lanceerden Mitsubishi Electric en de KNVB de Energietrainer in de persoon van John Williams, onder meer bekend als presentator van het televisieprogramma Help! Mijn man is klusser. Als De Energietrainer motiveert John Williams voetbalverenigingen om met verduurzaming aan de slag te gaan. Vanuit zijn werk voor Help! Mijn man is klusser weet hij het een en ander over verbouwingen en daarnaast vinden John Williams en de clubs die hij bezoekt elkaar met de gedeelde liefde voor voetbal. Ook tijdens de Groene Clubweken is de Energietrainer actief door succesverhalen te delen en clubs te voorzien van laagdrempelige tips.

Van maandag 6 maart tot en met zondag 9 april organiseren Mitsubishi Electric en de KNVB de eerste editie van de Groene Clubweken.

De Groene Clubweken zijn een initiatief van Mitsubishi Electric/ Alklima en de KNVB. Alklima B.V. is al meer dan 25 jaar exclusief distributeur van Mitsubishi Electric warmtepompen & airconditioners voor Nederland. Vanuit de filosofie ‘Samenwerking met meerwaarde’ begeleidt en adviseert Alklima installateurs, adviseurs en andere partijen in de bouwkolom bij vraagstukken over duurzame installaties. Het delen van kennis en bieden van opleidingen en trainingen zijn daarbij belangrijke aspecten.

De Groene Club

De KNVB startte in 2017 met De Groene Club om het thema duurzaamheid structureel onder de aandacht te brengen bij clubs. Inmiddels zijn ruim 1800 sportverenigingen in Nederland aangesloten bij de ideeënclub die zich inzet voor toekomstbestendige clubs. Vanuit het motto volle clubkas, lage broeikas wordt er gestreefd naar lagere kosten binnen een duurzame sportomgeving voor iedere Nederlander. Met de stijgende energiekosten won het thema duurzaamheid bovendien aan relevantie voor het verenigingsleven. Voor vragen over compensatiemogelijkheden op korte termijn opende de KNVB aan het begin van het jaar 2023 ook het Energieloket.

ActiepaginaACTIEPAGINAGa naar de actiepagina.

De Groene ClubDE GROENE CLUBMeer over De Groene Club.

EnergieloketENERGIELOKETMeer over het Energieloket.