SKNWK draait de rollen om (tegen ZSC’62)

Waar ZSC’62 vorige week ten koste van Bruse Boys haar eerste zege van het seizoen 2022/2023 boekte, deed SKNWK dat zaterdag ten koste van hetzelfde ZSC’62. Het werd een verrassende 4-2.

De manier waarop het gebeurde, baarde behoorlijk wat opzien. Binnen een halfuur had de ploeg van trainer Johnny van Dijke op sportpark Het Springer viermaal gescoord. In de negen voorgaande wedstrijden in de derde klasse B wist zijn elftal slechts vijf keer het net te vinden.
Van Dijke zegt niet dat hij het zag aankomen, maar zag twee dagen voor het duel wel een scherp SKNWK op de training. “Dat was lang geleden. Bovendien had ik Mark Bleiji en René Verschoor weer terug in het centrum. De spelers zelf waren wel verbaasd, maar vandaag viel het allemaal in een keer goed.”

Tsja, die vier goals voor SKNWK in nog geen halfuur. Zoiets komt überhaupt niet vaak voor, laat staan dat je veronderstelde dat het de Nieuwerkerkse voetballers in dit tot nu toe magere seizoen zou overkomen. En ZSC’62 wist niet wat haar overkwam. Na twee minuten was het raak. Robin Dekker, de keeper van ZSC’62, kon een schot van SKNWK-spits Jarno van Nieuwenhuize niet afdoende pareren waarna dezelfde speler via de rebound 1-0 maakte. Bij de tweede SKNWK-goal in de tiende minuut zag Dekker er niet helemaal lekker uit toen Stijn Dooge een voorzet van Max Jongebreur van redelijk veraf in de verre hoek deponeerde. Een afgeslagen corner in de 21e minuut belandde ‘randje zestien’ bij Tim van der Cingel. Hij twijfelde niet en nam de bal op zijn wreef en zag zijn mooie schot ‘stijf’ in de rechterbovenhoek verdwijnen. Zeven minuten later werkte ZSC’62 zelf mee aan nog meer leed: aanvoerder Michiel Schipper gleed een voorzet van SKNWK in eigen goal: 4-0. Weer twee minuten later verzachtte Robin Provoost de aanstaande nederlaag enigszins: 4-1.

Het scoreverloop in de eerste helft kwam niet ten goede aan de sfeer binnen de lijnen. Over en weer waren er (vervelende) overtredingen waar de scheidsrechter niet goed zicht op had. Naar zijn zin werden er teveel opmerkingen over zijn leiding gemaakt waardoor hij de derby tijdelijk staakte. Na een afkoelingsperiode van een kleine tien minuten werd de eerste helft afgemaakt. Na de ‘echte’ rust (Van Dijke: “ZSC’62 ging wat opportunistischer voetballen en toen waren we de controle even kwijt”) was de angel wel uit wedstrijd. Er waren nog wat mogelijkheden over en weer maar SKNWK had het verschil al lang en breed gemaakt. De Voogd maakte een kwartier voor tijd nog 4-2. Het was echter niet meer dan een doekje voor het bloeden en kon SKNWK niet verontrusten.

ZSC’62-trainer Edwin Kriens: “SKNWK heeft verdiend gewonnen. Na de 3-0 heb ik het omgezet en vond ik bij de 4-1 dat we een strafschop moesten krijgen”. Ergens vond de oefenmeester heel verklaarbaar dat ZSC’62 in hele korte tijd de wedstrijd uit handen gaf. “In zo’n wedstrijd met de situatie waarin beide ploegen verkeren, kan het alle kanten op. We waren op de goede weg, maar de mindset is nog niet goed. Dat komt wel. Maar als je het tijdens de warming up over uiteten hebt, ben je er niet helemaal mee bezig. Dit was een zespuntenwedstrijd. In een warming up moet je ‘aan’ staan.