WIK’57 heeft primeur tegen Wolfaartsdijk

Bron: www.wereldregio.nl

Het is WIK’57 als eerste ploeg in het seizoen 2022/2023 in de vierde klasse B gelukt Wolfaartsdijk punten af te snoepen.

Tot de rechtstreekse confrontatie (foto) had koploper de maximale winst met dertig punten uit tien wedstrijden. Aan die mooie reeks kwam zaterdag op sportpark De Vospit een einde door een gelijkspel tegen WIK’57 dat komende week een nieuwe trainer presenteert. Na een vroege 0-1 van Wolfaartsdijk maakte Harmen de Bok de terechte gelijkmaker. Interim-trainer Kees Verwest: “Wij waren veel beter. Hun keeper was de beste man van het veld”.

Duiveland ‘profiteerde’ van het gelijkspel in Kerkwerve, maar het gat met Wolfaartsdijk blijft met zeven punten behoorlijk. Overigens hadden de Oosterlanders bij SPS weinig problemen: na een kwartier stond het al 0-2 in Poortvliet. Westhoek, nummer vier in de vierde klasse B, won met 4-0 van Smerdiek, de ploeg van de Bruse trainer Perry Snoep. Brouwershaven boekte haar tweede zege van het seizoen: 3-2. Wie anders dan Martijn Dalebout had met twee treffers weer een flink aandeel. Brouwershaven-coach Marcel Verschoor: “Gezien het spel was de zege meer dan terecht, maar werd het nog spannend vanwege de 3-2 in de 75e minuut”. En met een lach: “Hier bij Brouw kun je nooit even een wedstrijd rustig afkijken”.

Bruse Boys won in de derde klasse B weer niet en zakte op de ranglijst naar de tiende plaats. Dat zit ‘m vooral in de personele (daad)kracht. Een aantal factoren zijn er debet aan dat trainer Michel Maaskant deze weken niet zoveel te kiezen heeft. De Jonge Spartaan, nummer drie op de stand en met oud-Bruse Boys-speler Johan Vroegindeweij in de gelederen, profiteerde daarvan en zegevierde op sportpark Volharding met 0-2. Maaskant: “Wij misten echte daadkracht. Nu winterstop en opnieuw beginnen”. De wedstrijden van zaterdag 10 december waren namelijk de laatste van de eerste seizoenshelft.

In dat opzicht sloot MZC’11 in de tweede klasse G veel beter af. Met een verdiende en reguliere 1-3-zege in Axel staat de Zierikzeese ploeg keurig zesde.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse G:

FC Axel-MZC’11 1-3 (0-1 Rody Vermue, 0-2 Luuk van Vossen, 0-3 Ramon Janson)

Derde klasse B:

Bruse Boys-De Jonge Spartaan 0-2

SKNWK-ZSC’62 4-2 (1-0 Jarno van Nieuwenhuize, 2-0 Stijn Dooge, 3-0 Tim van der Cingel, 4-0 e.d. Michiel Schipper, 4-1 Robin Provoost, 4-2 Mike de Voogd)

Vierde klasse B:

WIK’57-Wolfaartsdijk 1-1 (1-1 Harmen de Bok)

Westhoek-Smerdiek 4-0 (1-0 Wilco Jochem, 2-0 Pieter de Munnik, 3-0 en 4-0 Mark de Feiter)

SPS-Duiveland 1-4 (0-1 Michael Jonker, 0-2 Thijs Rentier, 0-3 en 1-4 Jordi Wesdorp)

Brouwershaven-Noad’67 3-2 (1-0 Martijn Dalebout, 2-1 Robin van Mourik, 3-1 Martijn Dalebout)