Opnieuw een veel te grote nederlaag voor S.K.N.W.K. 1

Na de wedstrijd vorige week tegen Bruse Boys 1 (0-1 nederlaag) vandaag de kans op herstel voor S.K.N.W.K. 1. Deze keer tegen D.V.V. ’09 uit Dirksland dat te gast was op sportpark Het Springer. Onder een mooi najaarszonnetje begon S.K.N.W.K. uitstekend aan de wedstrijd en dat leverde ook een aantal mogelijkheden op. Stijn Dooge had de kans om te scoren en even later schoot Robert Padmos tegen een verdediger aan op de doellijn terwijl de keeper al gepasseerd was. Even later speelde Jarno van Nieuwenhuize zich vrij op links en behield prima het overzicht. Hij speelde bal breed op de totaal vrij staande Stijn Dooge, maar zijn inzet alleen voor de keeper ging naast. Het lukt de blauw/zwarten maar niet om uit vele kansen een keer het net te vinden….

Geleidelijk aan nam D.V.V. ’09  de regie over en ontsnapte S.K.N.W.K. een paar keer ternauwernood aan een achterstand. Ook ranselde S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel een vrije trap uit de kruising. Toch kwamen de ‘Dirkslanders’ op voorsprong. Een ingooi waarbij iedereen dacht bij S.K.N.W.K.  “die is voor ons”, maar de gasten gooiden snel in waarbij een 2 tegen 1 situatie ontstond die simpel werd ingeschoten, 0-1 en dat was tevens de ruststand.

De tweede helft begon S.K.N.W.K. weer goed en D.V.V. moest in de achteruit. Een aantal mooie aanvallen werden opgezet en bij 1 van die aanvallen werd Max Jongebreur getorpedeerd in de zestien, maar de scheidsrechter besloot om geen penalty te geven. En even daarvoor ontsnapte een speler van de gasten aan zijn 2e gele kaart, nadat hij een veel te onbesuisde overtreding maakte, maar dit slechts werd bestraft met alleen een vrije trap (en dus geen 2e gele kaart).

Jarno van Nieuwenhuize kreeg de grootste kans van de wedstrijd namens S.K.N.W.K. Hij verscheen alleen voor de doelman, maar de doorgaans makkelijk scorende spits kreeg de bal niet langs de keeper Uit de tegenaanval slaagde D.V.V. er zelfs in om de bal wel in het doel te krijgen, 0-2.  Het is hét verhaal van S.K.N.W.K. in de derde klasse tot nu toe: zelf de kansen niet maken en aan de andere kant het bekende deksel op de neus.

Na deze domper was het voor de derde keer deze competitie dat S.K.N.W.K. het hoofd erbij neerlegde. Nadat Stefan Vermeer met zijn tweede gele kaart (wel terecht, maar beetje wrang dat de gasten dan net na rust wel ontsnapten aan een veldverwijdering na 2x geel) kon vertrekken liepen de gasten nog simpel uit naar weer een totaal onnodige grote nederlaag. Eindstand was uiteindelijk een eclatante 0-6.

Het is te hopen dat de volgende wedstrijden de bal er eens een keer in wil voor S.K.N.W.K., want kansen zijn er genoeg om te scoren. Volgende week naar Bergen op Zoom tegen de gedeeld koploper met Prinsenland 1, M.O.C. ’17 1.

Toon v/d Berge