Ga volle bak! Want samen strijden is samen rijden

Bron: www.voetbal.nl

Eindelijk, we mogen weer! Welkom frisse ambities en voornemens. Het langverwachte debuut. De punten. En de pinten. Of voor de zoveelste keer de deksel op je neus. Dat is voetbal. Er is altijd wel iets om voor te strijden. En als we er voor gaan, dan gaan we volle bak. Dat is wel het minste wat we van elkaar mogen vragen. Vanaf nu tonen we als team niet alleen deze mentaliteit op het veld, maar ook op de weg ernaartoe.

Want wist jij dat het voetbalverkeer per jaar verantwoordelijk is voor bijna 50.000 ton CO₂-uitstoot? In het amateurvoetbal reizen we elk seizoen ruim 335 miljoen kilometer. En dat kan natuurlijk beter! Hoe we dat doen? Door bij elkaar in te stappen en volle bak te rijden. Want samen strijden, is samen rijden. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook een stuk beter voor het klimaat. Zo winnen we allemaal! Ga ook volle bak en plan nu je rijopstelling in de Voetbal.nl app.

EEN RIJOPSTELLING VOOR HET HELE SEIZOEN

Om teamleiders, aanvoerders en coaches te helpen is er nu een praktische tool om samen rijden naar wedstrijden of trainingen te stimuleren.

  1. Download de voetbal.nl app
  2. Open de app en ga naar rijschema
  3. Klik op de button automatisch toewijzen
  4. Geef aan hoeveel auto’s er standaard nodig zijn
  5. Selecteer de teamleden met een auto en klik op volgende
  6. Controleer het schema goed en klik op publiceer

Volle bak betekent minder CO2-uitstoot in het voetbalverkeer

‘Volle Bak’ is een initiatief van de KNVB en partner Volkswagen en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De rijfunctionaliteit is te gebruiken via de app van Voetbal.nl. De KNVB, Volkswagen, het Ministerie van I&W én Voetbal.nl streven ernaar om de CO2-uitstoot in het amateurvoetbal verder terug te dringen. Dit willen we bereiken door de reiskilometers te verduurzamen en alle leden te enthousiasmeren om te gaan fietsen of samen te rijden.

Download de voetbal.nl app

DOWNLOAD DE VOETBAL.NL APPGa volle bak naar een wedstrijd of training!