Deadlines fasenvoetbal jeugd

Bron: www.knvb.nl

Sinds het seizoen 2020/’21 wordt bij de pupillen landelijk gevoetbald via een aangepaste competitieopzet. De O8 tot en met de O12 speelt in vier korte fasen, waarbij op basis van de behaalde resultaten na iedere fase een herindeling volgt. Teams kunnen zich voor aanvang van elke fase inschrijven.

Vanaf het seizoen 2022/’23 is bij het jeugdvoetbal ook sprake van een nieuwe competitieopzet. De O13 t/m O19 bij de gemengde competities en de meidencompetities (MO13 t/m MO20) kennen twee korte fasen (najaar) en één langere fase (voorjaar). Ook hier volgt na iedere fase een herindeling en kunnen teams zich voor aanvang van elke fase nieuw inschrijven. De deadlines voor het doorgeven van wijzigingen en het inschrijven van nieuwe teams voor het fasenvoetbal zijn vastgesteld en gelden per fase als volgt:

KNVB CONTACT

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

Zwaluwen Jeugdactie

Door de invoering van het fasenvoetbal is er voor de leeftijdsgroepen O8 t/m O12 alsook voor het gehele meidenvoetbal geen bekercompetitie. Bij de gemengde O13 t/m O19-competities betreft de eerste fase bekervoetbal. De Zwaluwen Jeugdactie wordt in al deze competities gekoppeld aan de eerste fase: ‘Zwaluwen Jeugdcompetitie’.