Mogelijkheden en voorwaarden wedstrijdvormane MO13 t/m MO20

Bron: www.knvb.nl

In de categorie A meiden spelen alle teams altijd 11 tegen 11. In de categorie B meiden werken we met een flexibele wedstrijdvorm. In principe spelen de teams ook 11 tegen 11, maar is er ook een mogelijkheid om 9 tegen 9 te voetballen, hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Er komt geen 9 tegen 9-competitie. De teams die 9 tegen 9 voetballen, doen dit in een competitie waarin ook regulier 11 tegen 11 wordt gevoetbald. Het kan dus zijn dat teams die structureel 11 tegen 11 voetballen zich soms moeten aanpassen. Bij de competitie-indeling proberen we het aantal 9 tegen 9-teams per competitie te beperken zodat het aantal keer dat een team zich moet aanpassen, beperkt kan blijven. Lees hier alles over de wedstrijdvormen 11 tegen 11 en 9 tegen 9. Op deze pagina zijn ook handige factsheets te vinden met de uitwerking van de beide wedstrijdvormen.

WEDSTRIJDVORMEN 11 TEGEN 11 EN 9 TEGEN 9 MO13 T/M MO20Bekijk meer informatie over de verschillende wedstrijdvormen bij de MO13 t/m MO20.

Via de basispagina brengen we de komende periode diverse onderwerpen die relevant zijn rondom de teamindelingen en de teaminschrijvingen voor de MO13 t/m MO20 teams. Deze zullen we ook proactief met functionarissen van verenigingen met MO13 t/m MO20 teams delen. Voor de 9 tegen 9 wedstrijdvorm is het van belang dat er twee verplaatsbare grote doelen (senioren  hoogte: 244 cm; breedte: 732 cm) beschikbaar zijn. Alle verenigingen met teams in de MO11 t/m MO20 ontvangen een inventarisatie m.b.t. de aanwezigheid van verplaatsbare doelen die benodigd zijn voor de 9 tegen 9 wedstrijdvorm.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van het vernieuwde competitieaanbod, laat het ons dan weten via KNVB Contact.