Bron: www.nocnsf.nl
Tijdens de scholing wordt de vertrouwenspersoon breed opgeleid. Goede kennisontwikkeling leidt namelijk tot een zo veilig mogelijke sport. Naast basiskennis van ongewenste omgangsvormen en integriteit in het kader van strafrecht en ARBO wetgeving is het daarom belangrijk dat de vertrouwenspersoon kennis krijgt van het sporttuchtrecht. Dit komt in de scholing aan bod. Na het volgen van de scholing kan de vertrouwenspersoon onder andere:
- melders opvangen;
- melders begeleiden in gesprekken op de vereniging;
- ondersteunen bij het formaliseren van een melding of klacht;
- meegaan naar het aangiftegesprek bij de politie of in het sporttuchtrecht.
De vertrouwenspersoon kan in alle gevallen terugvallen op het CVSN om te sparren en om gebruik te maken van ons landelijke netwerk bij de sportbonden, hulpverlening en politie. Om de gezamenlijke kennis en ervaringen te delen en samen steeds beter te worden in sport casuïstiek, wordt er ook een begeleide casuïstiekbespreking opgezet voor oud deelnemers.
Scholing Vertrouwenspersoon Sport volgen?
De scholing Vertrouwenspersoon Sport is beschikbaar voor vertrouwenspersonen (met een afgeronde basisopleiding van maximaal 10 jaar oud), professionals in sport, en maatschappelijk werkers of (sport-) psychologen.
Geïnteresseerden in de nieuwe scholing kunnen zich hier aanmelden.
De tijdsinvestering is totaal acht uur waarvan twee uur thuisstudie, en zes uur lesbijeenkomst. De kosten bedragen 420 euro inclusief btw. De tijdsinvestering voor de begeleide casuïstiekbespreking is drie uur en de kosten bedragen 200 euro inclusief btw.
De scholing is KIWA-geaccrediteerd en erkent door de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVV). Hiermee is de scholing ook te gebruiken als nascholing voor de vertrouwenspersoon certificering en doorgaande professionalisering en ontwikkeling.