KNVB introduceert 7×7 Voetbal voor 18 jaar en ouder bij de mannen

Bron: www.knvb.nl

Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB met het aanbieden van 7×7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor 18 tot en met 34 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+.

Het steeds populairder wordende 7×7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7×7 Voetbal 18+ is dan ook het behouden van de voetballers in de leeftijdscategorie 18-34 en de uitstroom bij het bestaande 11×11 tegen te gaan.

Met het verbreden van het aanbod 7×7 Voetbal biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om senioren voetballers langer te behouden. Met name in de doelgroep 18-34 is de uitstroom van voetballers hoog. Teams vallen uit elkaar, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven van de voetballer.

7X7 VOETBALMeer informatie over 7×7 voetbal? Klik hier.

Deelname delen

Zie jij als club de kansen om te starten met 7×7 Voetbal 18+ en hebben jullie wellicht al een team op het oog? Via onderstaand formulier willen wij clubs de mogelijkheid geven om eventuele interesse in deelname te delen. Op deze manier kunnen wij clubs koppelen en de mogelijkheden van nieuwe competities in kaart brengen.

Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met jouw verenigingsadviseur. Belangrijk: Dit betreft geen inschrijving. De daadwerkelijke inschrijving van teams vindt pas in juni plaats.

INTERESSE?Meld het via dit formulier!

VERENIGINGSONDERSTEUNINGKlik hier voor meer info over de verenigingsadviseurs van de KNVB.Naast de 7×7 18+ competitie speelt de KNVB ook op andere manieren in op het behouden van oudere junioren/jong volwassenen.  Een van die mogelijkheden is de Onder 23 competitie. Met de Onder 23 competitie in de B-categorie hoopt de KNVB clubs handvatten te geven om jonge voetballers te helpen in de overgang naar uiteindelijk het seniorenvoetbal.

De O23-competitie kan worden gezien als een verlenging van het jeugdvoetbal. Meer weten over de Onder 23 competities? Bekijk de pagina.

ONDER 23-COMPETITIE B-CATEGORIEMeer info over het ontstaan van de Onder 23-competitie in het amateurvoetbal.