Planning en deadlines voor de 4e fase

Bron: www.knvb.nl

De jeugdcompetities hebben door het hele land vertraging opgelopen vanwege de coronamaatregelen. Inmiddels rolt de bal overal weer en wordt geprobeerd de achterstanden in te halen. Hoewel in sommige competities niet alle wedstrijden in de 3e fase gespeeld kunnen worden, is de KNVB al bezig met de voorbereidingen voor de 4e competitiefase voor het pupillenvoetbal en voor de pilotcompetities in het jeugdvoetbal voor de districten Zuid I en Zuid II. Dit betekent dat de tijd is aangebroken om de wijzigingen voor de 4e fase door te geven.

De resultaten behaald in de laatste competitiefase zijn uiteraard leidend voor de indelingen voor het vervolg in de 4e fase. Voor het doorgeven van wijzigingen in de districten Zuid en West is de deadline inmiddels verstreken. Deze was vastgesteld op 13 februari. In de districten Noord en Oost is de deadline vastgesteld op 20 februari.

Verenigingen worden via Sportlink Club in de gelegenheid gesteld om eventuele wijzigingen door te geven aan de KNVB. Dit betreft dan alleen melding van nieuwe teams of uit te schrijven teams. Voor fase 4 dient de periode ‘VOORJAAR’ te worden geselecteerd. Verzoeken om herindeling worden in dit kader niet in behandeling genomen omdat indeling zoals gezegd plaatsvindt op basis van de resultaten in de laatste competitiefase.

De belangrijkste deadlines en de planning voor het vrijgeven van gegevens, zoals de indeling en het wedstrijdprogramma, voor het jeugdvoetbal staan in onderstaande bijlage.

Categorie A junioren

Voor het jeugdvoetbal categorie A worden in de komende weken eerst de eerder al gestarte najaarscompetities uitgespeeld. De eindstanden van deze competities vormen dan de basis voor de hierop van toepassing zijnde promotie en degradatie, waarna de indelingen voor de voorjaarscompetities worden ingevuld. Publicatie over de verdere afwikkeling van de najaarscompetities en invulling van de voorjaarscompetities in categorie A volgen binnenkort.